Laura Cojocaru
131 vizualizări 28 aug 2019

Tânăra a povestit că în prezenţa oamenilor legii, bărbatul i-a lovit în cap pe cei doi căţei, sub ochii poliţiştilor: „Lovea cu pumnii în cap doi căţei în faţa echipajului de poliţie, bineînţeles că se uitau ca la cinema, nu l-au legitimat şi omul a plecat acasă liniştit. I-am întrebat de ce nu au intervenit, au motivat ca între ei şi bărbat se afla un stâlp şi nu au văzut. Pumnii se auzeau de la 50 de metri, însă se pare că trei poliţişti aflaţi la doi metri nu au putut să vadă din cauza unui stâlp. Bineînţeles mi-au spus că nu avem legi pentru aşa ceva, de parcă mai contează în asemenea situaţii, şi da, au vrut sa mă amendeze pentru sfidarea organelor de politie”, a povestit Alexandra Ioana Călin pe reţueaua socială.

În timp ce bărbatul lovea căţeii, femeia a sunat la 112 pentru a chema alt echipaj de poliţie:  „La 112 mi-au spus să vin mâine dimineaţă (n.r. miercuri) la secţie să depun plângere, se pare că oamenii au nevoie de plangere ca să nu lase un idiot sa omoare nişte animale pe stradă în faţa a zeci de oameni şi un echipaj de poliţie.

Potrivit legii nr. 205/2004, rănirea sau schingiuirea animalelor se consideră infracţiune şi se pedepseşte cu amendă sau cu închisoare de la trei luni la un an.     

Gândul a lansat campania „Cu gândul la animale”. Dacă aţi fost martori la cazuri de abuzuri comise faţă de animale, nu ezitaţi să ne trimiteţi imagini sau clipuri video la adresa stopcruzimiianimale@gandul.info. Vă mulţumim anticipat!

 

 

Citește și: