Laura Cojocaru
958 vizualizări 29 aug 2019

Alături de Bruno, la Homeless Animal Hospital sunt alte zeci de animale internate. „Am zis să facem un spital deschis pentru absolut orice pacient. Indiferent dacă acesta se dă jos din căruţul de butelie sau dintr-o rachetă spaţială, indiferent dacă familia lui are bani sau nu, dacă provine de la un adăpost. El este un pacient cu drepturi depline şi are dreptul la viaţă”, a declarat, pentru Gândul, medicul veterinar Aurelian Ştefan, fondatorul proiectului. 

Spitalul funcţionează în mare parte din donaţii. Acolo sunt sterilizate lunar 400 - 500 de animale.

Uneori, cei de la Homeless Animal Hospital pleacă şi prin ţară cu clinica mobilă. Unul dintre pacienţii de acum este Olita, o căţea bătrână care a fost găsită pe lângă Castelul Bran şi care nu ar fi supravieţuit peste iarnă. După ce se însănătoşesc, animalele sunt date spre adopţie.

„Noi, fiind spital, încercăm să colaborăm cu diverse asociaţii, adăposturi, persoane particulare care să preia pacienţii care nu au o căsuţă. Noi suntem doar veriga medicală din angrenajul complex al destinului unui căţel sau pisicel. Îi facem bine şi cerem ajutorul oamenilor. Vrem să creăm o mare comunitate de oameni care să fie pe o eventuală listă de aşteptare prin care să dăm un email prin care să anunţăm că avem un căţel sau doi. Îi vrea cineva? La spital nu este acasă. Totuşi ei stau în nişte cuşti medicale”, a explicat Aurelian Ştefan.

Gândul a lansat campania „Cu gândul la animale” prin care îşi propune să facă din România un loc mai bun pentru necuvântătoare. Vrem să tragem un semnal de alarmă asupra abuzului împotriva animalelor, dar şi să-i aducem în prim-plan pe cei care le iubesc şi au grijă de ele. 

Urmează: Interviu cu Aurelian Ştefan, fondatorul Center of Hope

Citește și: