Laura Cojocaru
8700 vizualizări 7 aug 2019

Update:

Un adolescent de 17 ani şi un bărbat de 32 de ani din satul Buneşti, judeţul Braşov, sunt cercetaţi de poliţişti pentru braconaj. Ancheta a fost deschisă în urma publicării pe Facebook a unor imagini cu un pui de râs torturat şi omorât, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„În urma activităţilor investigativ-informative au fost identificate două persoane, respectiv doi bărbaţi, în vârstă de 17 ani şi 32 ani, din localitatea Buneşti. Cadavrul puiului din specia râs a fost ridicat de către lucrătorii Serviciului Arme, Muniţii şi Substanţe Periculoase Braşov şi a fost predat reprezentanţilor care administrează fondul de vânătoare pe raza căruia s-ar fi găsit puiul din specia râs, în vederea efectuării necropsiei acestuia şi stabilirii cauzelor reale ale decesului”, a declarat Alina Ivan, purtător de cuvânt al IPJ Braşov. Ea a spus că în cauză s-a întocmit dosar penal în care se fac cercetări pentru braconaj - vânarea speciilor de vânat strict protejate în alte condiţii decât cele legale.

Ştire iniţială:

Tinerii au legat un pui de râs cu o funie de gât şi l-au târât prin curte. Apoi l-au străpuns în zona intercostală cu o ţeapă.

 O asociaţie pentru protecţia animalelor a preluat fotografiile care au fost postate pe reţelele sociale şi a sesizat poliţia pentru a cere pedepsirea vinovaţilor.

„Un caz revoltător de violenţă împotriva animalelor în zona Braşov - Rupea. În imagini se poate vedea un râs (Lynx lynx - specie protejată la nivel European) torturat. Specialiştii consideră că animalul este deja mort. În acest moment încercăm să identificăm făptaşul cu ajutorul autorităţilor”, a transmis marţi Wilderness Research and Conservation.

Gândul a lansat campania „Cu gândul la animale”. Dacă aţi fost martori la cazuri de abuzuri comise faţă de animale, nu ezitaţi să ne trimiteţi imagini sau clipuri video la adresa stopcruzimiianimale@gandul.info. Vă mulţumim anticipat!

 

Citește și: