Raluca Lazaroi
983 vizualizări 9 sep 2019

Poliţiştii bistriţeni fac cercetări într-un dosar penal de „rănirea şi schingiuirea animalelor”, după ce pe Facebook au fost publicate de un ONG o serie de imagini care arătau cum un cal este maltratat.

Incidentul a fost filmat la finele săptămânii trecute, în comuna Romuli, în Parcul Naţional Munţii Rodnei, pe raza unui fond de vânătoare.

Reprezentanţii ONG-ului au anunţat că este vorba de un cal „lăsat momeală” pentru urşi, târât prin pădure.

VIDEO AICI

„Parcul Naţional Munţii Rodnei, 7 septembrie 2019, comuna Romuli. Cal viu torturat, legat şi târât în pădure. (...) Autorii ar fi membri ai unei asociaţii de vânătoare (…) care au dus calul în pădure drept momeală pentru a vâna urşi. (…) Rugăm Poliţia Română să investigheze de urgenţă acest caz absolut revoltător, să prindă făptaşii, să aplice pedepsele maxime prevăzute de lege”, au scris pe Facebook reprezentanţii ONG-ului respectiv.

După ce imaginile au fost făcute publice, poliţiştii bistriţeni au început ancheta.

Poliţiştii au identificat persoanele implicate şi fac în continuare cercetări, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale.

Gândul a lansat campania „Cu gândul la animale” prin care îşi propune să facă din România un loc mai bun pentru necuvântătoare. Vrem să tragem un semnal de alarmă asupra abuzului împotriva animalelor, dar şi să-i aducem în prim-plan pe cei care le iubesc şi au grijă de ele.

Foto: captură din video

Citește și: