Gandul
351 vizualizări 8 aug 2019

La sfârşitul lunii iunie, organizaţiile Eduxanima (din Piteşti) şi PETA Germania au primit un apel de ajutor dintr-un sat din România. O femeie a anunţat că vecinul său şi-a lovit căţeaua cu un topor şi că intenţionează să-i omoare şi puii. Daniela Chiriţă a intervenit şi l-a oprit pe agresor. Atunci când salvatorii au sosit la faţa locului, însoţiţi de poliţie, căţeaua fugise. Puii au fost găsiţi într-o pungă de plastic. Trei dintre aceştia erau deja morţi. Unul singur a supravieţuit. Acesta a primit ajutor şi a fost transportat imediat la o clinică. Căţeaua grav rănită a fost şi ea găsită la scurt timp după aceea şi dusă la aceeaşi clinică. Ambele animale se află acum în siguranţă.

Împotriva făptaşului a fost depusă o plângere penală. Pentru curajul de care a dat dovadă, PETA Germania i-a acordat Danielei Chiriţă un certificat „Erou pentru animale”. Organizaţia le acordă regulat distincţii oamenilor cu un comportament prietenos faţă de animale. Dr. Carmen Arsene, preşedintele Eduxanima, i-a acordat personal certificatul Danielei Chriţă.

Potrivit PETA Germania, România este ţara cu cei mai mulţi câini fără stăpân din toată Europa. Mii de câini sunt prinşi în fiecare an, de către hingheri şi aduşi în adăposturile publice unde sunt eutanasiaţi. PETA Germania, împreună cu partenerul său, Eduxanima, a implementat un program local de sterilizare şi educaţie. Prin intermediul campaniilor de sterilizare derulate cu precădere în mediul rural, pot fi sterilizate, identificate şi tratate anual aproximativ 4.000 de animale fără stăpân.

Foto: PETA Deutschland e.V.

Gândul a lansat campania „Cu gândul la animale”. Dacă aţi fost martori la cazuri de abuzuri comise faţă de animale, nu ezitaţi să ne trimiteţi imagini sau clipuri video la adresa stopcruzimiianimale@gandul.info. Vă mulţumim anticipat!

Citește și: