Nicolae Oprea
130 vizualizări 17 sep 2019

Scopul proiectului „Împreunpă învăţăm despre animale” este acela de a informa şi educa copiii privind responsabilizarea şi respectul faţă de animale şi faţă de mediul înconjurător, precum şi prevenirea abandonului de animale şi a violenţei împotriva animalelor.

„Când învăţăm copiii să aibă respect faţă de animale, vom obţine o societate cu adulţi care ştiu ce este compasiunea, iar asta înseamnă o societate umană şi mai sigură, cu criminalitate redusă. Dovada este istoria care ne arată că legăturile dintre cruzimea împotriva animalelor şi formarea unui criminal periculos sunt studiate de psihologi şi criminalişti încă din 1960. Unul din doi criminali în serie a început prin a tortura animalele, spun statisticile, dar se iau în calcul, desigur, doar cei a căror cruzime împotriva animalelor a fost cunoscută şi raportată”, se arată în documentul votat, marţi, în şedinţa CGMB.

Lecţiile urmează să fie susţinute de către formatori specializaţi şi personal din cadrul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, în anul şcolar 2019 – 2020.

 

Citește și: