Gandul
2208 vizualizări 24 aug 2019

Animalul, cu o lungime de aproximativ 70 de centimetri, este inofensiv şi face parte dintr-o specie protejată, potrivit şefului Direcţiei Sanitar Veterinare (DSP) Covasna, Siko Barabasi Sandor.

Potrivit lui Sandor, este posibil ca şarpele să fi fost adus acolo împreună cu un transport de legume sau fructe.

Şeful DSP a adăugat, într-un comentariu publicat pe Facebook, că a luat legătura cu un herpetolog, pentru a prinde şi elibera şarpele în natură, dar, până să ajungă acolo, angajaţii Kaufland au ucis animalul.

Şarpele de casă este o specie protejată de lege şi e util omului, deoarece consumă insecte, şoareci, iar cei mai mari chiar şi pui de şobolan.

DIn păcate, în România, prima reacţie a oamenilor care se întâlnesc cu şerpi este să ucidă aceste animale, în loc să încerce să le protejeze. La sfârşitul lunii iulie, un şarpe de mari dimensiuni a fost ucis într-o gospodărie din Tulcea. Animalul făcea parte dintr-o specie vulnerabilă, „şarpele rău”, protejată de lege.

Gândul a lansat campania „Cu gândul la animale”. Dacă aţi fost martori la cazuri de abuzuri comise faţă de animale, nu ezitaţi să ne trimiteţi imagini sau clipuri video la adresa stopcruzimiianimale@gandul.info. Vă mulţumim anticipat!

 

Citește și: