Laura Cojocaru
1168 vizualizări 7 aug 2019

Reprezentanţii Adăpostului au povestit în ce stare se afla câinele când l-au găsit.

„Nu e suficient că abandonează, mai trebuie să îşi arate şi prostia. Un puiuţ a fost târât după maşină şi abandonat la ghena de gunoi a adăpostului, bolnav de parvoviroză. Te simţi mai bărbat că ai chinuit un suflet mic, nu e destul că nu ţi-ai sterilizat femela, ai simţit nevoia şi să îl chinui? Apoi ne plângem că sunt câini pe stradă, că atacă, apoi cerem moartea câinilor şi să se rezolve problema cât mai repede. Dacă am omorî astăzi toţi câinii, în trei zile ar fi la fel. Cauzele sunt omul, abandonul şi înmulţirea necontrolată. Până nu se dau amenzi, până nu conştientizează oamenii cu privire la importanţa sterilizării câinilor din curte, problema nu se va rezolva”, au relatat responsabilii de la Adăpostul de câini fără stăpân din Sighetu Marmaţiei.

Patrupedul a primit îngrijiri medicale şi autorităţile s-au sesizat din oficiu:
„Poliţiştii din Sighetu Marmaţiei s-au sesizat din oficiu şi desfăşoară verificări pentru a stabili dacă au fost încălcate prevederile Legii Nr. 205/2004 privind protectia animalelor, urmând ca în funcţie de cele constatate să dispună măsuri în consecinţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.
 

 

Potrivit legii nr. 205/2004, rănirea sau schingiuirea animalelor se consideră infracţiune şi se pedepseşte cu amendă sau cu închisoare de la trei luni la un an.

 

Gândul a lansat campania „Cu gândul la animale”. Dacă aţi fost martori la cazuri de abuzuri comise faţă de animale, nu ezitaţi să ne trimiteţi imagini sau clipuri video la adresa stopcruzimiianimale@gandul.info. Vă mulţumim anticipat!

FOTO: Adapostul de caini fara stapan Sighetu Marmatiei

Citește și: