97 vizualizări 7 iun 2016

Potrivit lui Dragnea, rezultatele de la locale indică faptul că PSD a început să câştige şi în oraşe "mai mult decât de obicei".

"Ca primă informaţie: avem în jur de 1.700 de primari, înseamnă 53% din numărul total de primari. Ca şi vot politic, la consilii judeţene, calculând numărul de mandate de consilieri judeţeni, votul politic direct este 40 la sută. Aşa cum am spus şi ieri, facem majoritatea singuri în 14 judeţe, în 11 facem majoritatea cu ALDE, în două cu UNPR şi ALDE. În total, 27 de judeţe unde singuri sau împreună cu cu ALDE şi UNPR putem să facem majorităţile. Am luat o decizie politică în Comitetul Executiv ca majorităţile cu prioritate să se facă cu ALDE şi UNPR, acolo unde se poate pentru că sunt judeţe unde ALDE sau UNPR nu a intrat şi, neintrând în consiliu, nu le putem oferi un post de vicepreşedinte. Mai sunt posibilităţi şi în alte judeţe unde putem constitui majorităţi şi cu alte formaţiuni politice, dar negocierile sunt în curs", a declarat Dragnea, după şedinţa Comitetului Executiv.

În ceea ce priveşte regiunile unde PSD nu a obţinut rezultatul scontat, Dragnea a precizat că eventuale măsuri vor fi luate în perioada următoare, pentru a nu "tulbura" negocierile.

"Am discutat foarte serios cu fiecare preşedinte, a zis în faţa tuturor care au fost cauzele pentru care nu au avut rezultatele asteptate. Nu am luat nicio decizie, astăzi, cu privire la posibile măsuri în organizaţiile respective pentru că vreau ca negocierile să nu fie tulburate, dar le-am zis colegilor că, în perioada următoare, o să se întâmple lucrul ăsta", a mai spus Dragnea.

Pe de altă parte, Dragnea a menţionat şi câteva puncte de pe agenda sa, pe care le are în vedere după finalizarea negocierilor şi întâlnirilor "importante din Parlament". În acest context, liderul social-democraţilor a făcut referire şi la alegerile parlamentare, punctând că "vor fi mulţi tineri pe listele de la Parlament".

"Voi avea întâlniri cu toţi primarii noi aleşi şi de consilii judeţene pentru ca proiectele cu care au venit să fie parte din programul nostru de guvernare; să mă asigur că nu pleacă toată lumea în concedii, după aceste alegeri pentru că e important să înceapă efectiv munca în administraţia locală şi să mă asigur că organizarea pentru campania electorală din toamnă începe să fie realizată imediat după aceste alegeri.

Vom avea multe nume noi şi vreau să mă asigur că fiecare deputat şi senator îndeplineşte câteva condiţii: în primul rând să fie responsabil şi conştient că trebuie să vină la serviciu, sunt doar două zile pe săptămână în care trebuie să fie prezent acolo obligatoriu. E greu de înţeles de ce mai apar situaţii când colegi de-ai noştri nu sunt prezenţi în comisii sau plen. Nu ascund faptul că, în toate deplasările din această campanie electorală, personal am identificat în fiecare judeţ câteva opţiuni pentru alegerile parlamentare", a detaliat Dragnea.

Citește și: