Raluca Pancu
1022 vizualizări 7 iun 2016

Întrebată ce părere are despre cererea depusă de USB, privind renumărarea voturilor la Sectorul 1, Firea a afirmat că atât un câştig, cât şi o pierdere trebuie tratate "cu responsabilitate şi cu demnitate" şi marcate de "fairplay".

"Cred că a veni cu astfel de informaţii nu e un început bun în politică. Reprezentanţii tuturor partidelor politice au semnat procesele verbale de la secţiile de votare. Îmi pare rău că domnul Dan nu spune de încălcările flagrante ale legii electorale din acest weekend şi după momentul în care campania s-a încheiat, domnia sa a făcut în continuare campanie. A fost singura formaţiune care a încălcat flagrant legea electorală după încheierea campaniei electorale", a spus Firea.

Întrebată dacă şi-a schimbat poziţia faţă de Nicuşor Dan, căruia i-a propus în timpul campaniei postul de viceprimar, Firea a declarat că este deschisă la dialog şi cooperare "cu toţii consilierii generali".

"În momentul în care ridici standardul atât de sus şi spui că vii cu un suflu nou în politică, trebuie tu însuţi să dovedeşti că eşti primul care respecţi legea. A încălca legea electorală înseamnă că e primul pas spre a încălca orice lege din ţară", a adăugat Firea.

Uniunea Salvaţi Bucureştiul a cerut, marţi dimineaţă, renumărarea voturilor în Sectorul 1 al Capitalei, invocând discrepanţe statistice în privinţa numărului de voturi obţinut de candidatul USB, Clotilde Armand. Surse din interiorul Biroului Electoral al Sectorului 1 au declarat, pentru Mediafax, că solicitarea Uniunii Salvaţi Bucureştiul a fost primită marţi dimineaţă, în jurul orei 9.20, pe e-mail.

“Invocă discrepanţe statistice, în sensul că ei au un număr de voturi, iar rezultatul arată alt număr de voturi. Vom lua decizia după ce centralizăm toate procesele verbale“, au arătat sursele citate.

 

 

 

Citește și: