Vasile Magradean
208 vizualizări 25 oct 2019

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Pasztor Sandor a declarat vineri, corespondentului MEDIAFAX, că mandatul noului Consiliu de Administraţie este de 4 – 6 luni, urmând să pregătească concursul pentru funcţia de director general al Aeroportului Oradea.

„Consiliul Judeţean Bihor a aprobat, vineri, în şedinţă, un nou Consiliu de Administraţie interimar pentru Aeroportul Oradea cu un mandat de 4 luni, maximum 6 luni, care trebuie să pregătească procedura pentru definitivare. Preşedintele CA este Gheorghe Răcaru, fost director al companiilor Tarom şi Blue Air, propus de Primăria Oradea, iar din consiliu mai fac parte alte 6 persoane, printre care un fost director al Aeroportului Băneasa şi un tânăr consultant internaţional, cu experienţă în domeniul aeroportuar, restul fiind reprezentanţi ai sferei economice şi turistice din Bihor. În acest mandat, consiliul va trebui să pregătească şi concursul pentru funcţia de director general al Aeroportului Oradea, care este vacant”, a spus Pasztor.

Consiliul de Administraţie al Aeroportului Internaţional Oradea a fost demis de CJ Bihor la sfârşitul lunii septembrie, după acuzaţii că s-ar fi organizat un concurs ilegal pentru postul de director, iar preşedintele Pasztor Sandor a fost acuzat că ar favoriza aeroportul din Debreţin în detrimentul celui din Oradea.

Liberalii din Bihor au reclamat faptul că reprezentanţii Consiliului de Administraţie al Aeroportului Oradea, numiţi în 2017 de majoritatea UDMR-PSD-ALDE, au organizat un concurs ilegal pentru postul de director al aeroportului, rămas vacant după ce s-a încheiat mandatul de doi ani al fostului director Gheorghe Pasc.

Acesta a fost cel care l-a acuzat pe preşedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor, că ar favoriza aeroportul din Debreţin în detrimentul celui din Oradea.

 

Citește și: