927 vizualizări 14 sep 2016

Potrivit presei germane, Bayer şi-a crescut oferta la 129 de dolari pe acţiune. Tranzacţia crează cea mai mare companie de seminţe şi pesticide din lume, lider de piaţă în America, Europa şi Asia.

Bayer produce seminţe şi chimicale pentru combaterea buruienilor şi a insectelor, dar este recunoscută şi pentru medicamente precum antiacidul Alka-Seltzer. Monsanto este furnizor de seminţe modificate genetic de porumb, boabe de soia, bumbac, grâu şi trestie de zahăr, care au atras numeroase critici din partea activiştilor de mediu.

Pe 5 septembrie, Bayer a oferit 127,50 de dolari per acţiune. Monsanto a respins oferta, dar a susţinut că este implicată în „negocieri constructive” cu firma germană. Ultima ofertă, de 66 de miliarde de dolari, care ar fi cea mai mare achiziţie cash înregistrată, vine pe fondul mai multor fuziuni în sectorul agricol. Rivali precum Dow Chemical, DuPont şi Syngenta au anunţat recent asocieri, deşi unele încă trebuie să fie clarificate de organismele de supraveghere.

 

Citește și: