223 vizualizări 23 oct 2019

„Stârneşte amintirile perioadei de istorică amintire, deja, în care şi Nicolae Ceauşescu, disperat din balconul Comitetului Central, anunţa măsirea salariilor cu 100 de lei. Dacă avest lucru va deveni o hotărâre de guvern a statului român, ea va fi respectată şi de următorul guvern. Aici nu sunt lucruri de discutat, nu sunt nuanţe”, a declarat la Digi24 Dan Barna.

Viorica Dăncilă a declarat, marţi, în timpul unei acţiuni electorale la Botoşani, că Executivul va majora salariul minim cu 100 de lei. Anterior, ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmase că miercuri va fi pus în transparenţă publică un proiect hotărâre de guvern în acest sens.

„Mă bucur că ai dat această veste, Marius Budăi, că vrem să majorăm salariul minim cu 100 de lei”, a spus Viorica Dăncilă.

Ministrul demis al Muncii, Marius Budăi, anunţase că miercuri dimineaţă va fi pus în transparenţă publică un proiect hotărâre de guvern privind majorarea salariul minim pe economie cu 100 de lei.

În prezent salariul minim brut este de 2080 lei. De asemenea, persoanele cu facultate care au cel puţin un an vechime în muncă în domeniul studiilor superioare au un salariu minim brut de 2.350 lei lunar.

Potrivit programului de guvernare, ”salariul minim net va creşte anual cu 100 lei, astfel încât în 2020 acesta să fie mai mare decât echivalentul a 300 euro”.

 

Citește și: