"Din cauza barierelor administrative, birocraţiei excesive şi lipsei unei certitudini în privinţa unei decizii a autorităţilor locale, Dedeman a demarat procedurile de retragere definitivă din proiectul investiţional", a anunţat compania de retail, conform Unimedia.

Grupul Dedeman a intrat pe piaţa din Republica Moldova în 2015 când a încheiat un contract cu Piele SA în scopul construirii unui complex comercial pe terenurile deţinute de aceasta. Astfel, compania urma să investească 20 de milioane de euro pe piaţa moldovenească şi să creeze aproximativ 200 de locuri de muncă.

Dedeman dorea dărămârea celor peste 50 de clădiri ale fostei fabrici de piele cu care semnase acordul în august 2015 şi să amenajeze în loc un spaţiu comerical cu 460 locuri de parcare pentru clienţi şi 50 locuri de parcare pentru angajaţi şi spaţii verzi.

Primele probleme au apărut imediat. În toamna lui 2015, Primăria Chişinău ar fi refuzat eliberarea certificatului de urbanism la proiectarea obiectivului respectiv. Autoritatea a invocat că ar fi necesară schimbarea codului de folosinţă a terenurilor în Planul Urbanistic General.

Grupul românesc s-a conformat tuturor solicitărilor făcute de autorităţile locale şi a redepus dosarul pentru certificat în decembrie 2016, dar de atunci a fost nevoită să aştepte, proiectul rămând blocat până în prezent.

Citește și: