Roana Rotaru
2607 vizualizări 5 oct 2018

Consumatorii nu sunt convinşi de aceste argumente şi susţin că proprietarii de covrigării profită de traficul intens din zonele cheie ale Bucureştiului.

”Preţul gråului e cu 30% mai mare faţă de momentul recoltării. Energia electrică, combustibilul, gazul, toate s-au scumpit de la începutul anului. Evident că aceste scumpiri se duc în preţul final, nu numai în industria panificaţiei, ci şi în alte sectoare“, explică Aurel Popescu, preşedintele Rompan, o asociaţie care reuneşte producătorii din industria panificaţiei.

Spre exemplu, covrigăriile Megapan şi Gustav, din proximitatea Teatrului Naţional Bucureşti, au trecut la preţul de 1,5 lei pentru un covrig. În schimb, lanţul de simigerii Gigi, situat la 20 de metri de Gustav, vinde în continuare covrigul cu 1 leu.

”Din ce am observat eu, majoritatea celor care deţin magazine şi patiserii scumpesc produsele atunci când au prea multe vânzări. Profită că e loc central şi e multă lume. Pentru mine, scumpirea nu are un impact chiar mare. E cu 50 de bani mai scump“, a spus o tânără, clientă a covrigăriei Megapan.

Oamenii cumpără în continuare covrigi chiar dacă preţul a crescut cu 50%, cei mai mulţi fiind resemnaţi în faţa scumprii. ”Bănuiesc că e justificată scumpirea. Au crescut cheltuielile şi au şi cerere mare. Aici, chiria e destul de mare (b-dul Carol I - n.red.). Văd că tot e coadă chiar şi cu 50 de bani în plus“, a spus un alt client al covrigăriei Megapan.

”L-au scumpit. Nu am ce face. Asta e. Dacă ne e foame, cumpărăm şi cu 50 de bani în plus. Trebuie să mănånci, nu? Se scumpeşte energia, gazul şi toate scumpirile se leagă una de cealaltă în lanţ“, a explicat un domn din Bucureşti.

Citeşte continuarea pe Ziarul Financiar!

Citește și: