Cătălin Niţu
756 vizualizări 20 iun 2019

Se pare că multe dintre modelele populare vor primi până la urmă actualizarea la Android Q, indiferent dacă sancţiunile SUA intră în vigoare în luna august sau nu, transmite Go4it. Printre dispozitivele care vor fi actualizate la noua versiune de Android se numără şi noile modele Huawei P30 şi Honor 20.

Huawei a publicat pe pagina Huawei Answers o clarificare despre actualizările la Android Q pe smartphone-urile sale:

„Cele mai populare dispozitive ale noastre, inclusiv cele din seria P30,  vor primi actualizare la Android Q. De fapt, deja am lansat o versiune beta pentru dezvoltatori de Android Q pe modelul Mate 20 Pro. Am lucrat cu partenerii noştri timp de mai multe luni pentru a ne asigura că vom putea primi actualizări la Android Q. Pregătirile tehnice şi testarea deja au început pe 17 dispozitive. Mate 20 Pro a primit deja certificare pentru Android Q şi va primi actualizarea imediat ce este lansată de către Google.”

Compania a publicat de asemenea o listă cu dispozitivele care au fost înscrise pentru a fi actualizate la Android Q. Acest lucru nu asigură că vor fi cu siguranţă actualizate, în cazul în care nu sunt toate aprobate de Google înainte de sancţiuni, însă oferă o imagine de ansamblu asupra modelelor pe care Huawei speră să le poată actualiza în viitorul apropiat. Modelele variază de la dispozitive high-end din ultimii doi ani, la dispozitive ieftine lansate de curând.

Lista telefoanelor Huawei care vor primi actualizare la Android Q (probabil):

P30 Pro
P30
Mate 20
...
Găsiţi aici lista completă...

 

Citește și: