Nicolae Oprea
1384 vizualizări 10 iun 2019

„Este un proiect de interes naţional, strategic, astăzi se semnează un protocol între Beretta şi Uzina Plopeni. Ministerul Economiei, prin fabrica Plopeni oferă o armă de asalt ultramodernă, pe care o vom fabrica la Plopeni. Societatea nou înfiinţată va avea ca acţiuni 80% statul român prin Ministerul Economiei, respectiv fabrica de la Plopeni, iar 20% Beretta. În primă fază, 15% din armă va fi fabricată în România, iar pentru contractul de offset vom avea pentru fiecare armă un pistol de calibrul 9 mm. Ministerul oferă Armatei Române un produs care agreat şi pe piaţa internaţională”, a declarat, luni, ministrul Economiei, Niculae Bădălău.

La semnarea memorandumului a participat şi ministrul Apărării, Gabriel Leş, care a precizat că armata română a testat şi a fost mulţumită de armamentul care se va produce la Plopeni.

„Aceste arme au fost testate de forţele speciale ale Ministerului Apărării Naţionale. Au fost testate mai multe tipuri de arme, astfel încât să ne putem face o idee pentru ceea ce înseamnă viitoarea procedură de achiziţie pentru înlocuirea calibrelor pe care le avem în acest moment, cu calibrele NATO. Pentru acest an nu avem prevăzut buget pentru cumpărarea şi înlocuirea armei de asalt, dar în perspectiva celor 2%, pentru noi este foarte important să avem transfer tehnologic şi să avem producţie în România. Armata a fost mulţimită de aceste arme”, a declarat ministrul Apărării, Gabriel Leş.

Potrivit lui Bădălău, producţia ar putea începe peste 6 luni, iar în primă fază vor fi angajate 50 de persoane la fabrica de la Plopeni, urmând să se ajungă la un număr de 150 de noi angajaţi.

Citește și: