Laura Albu
497 vizualizări 4 ian 2020

„Premierul Ludovic Orban a solicitat ca în exerciţiul financiar 2021-2027 să fie eligibile pentru finanţare din fonduri europene înfiinţările de reţele de gaze sau extinderile de reţele. Voi susţine şi sprijini acest proiect important, pentru ca românii care doresc să aibă gaz în case să poată avea această posibilitate”, a scris ministrul pe pagina de socializare.

Acesta a explicat că pasul actual a fost făcut după modificarea legii care a oferit autorităţilor publice locale posibilitatea de a înfiinţa reţele de distribuţie a gazelor naturale.

„Extinderea reţelei de gaz în ţara noastră a fost şi este un obiectiv pe care vrem să îl ducem la îndeplinire. În 2018 demaram campania - PNL aduce gazele în casele românilor. Asta după ce am reuşit să modific legea, astfel că autorităţile administraţiei publice locale pot înfiinţa reţele de distribuţie a gazelor naturale, iar acestea să fie conectate la magistrale de gaz. Acum facem următorii paşi pentru a realiza o nouă etapă a acestui proiect important”, a mai precizat Virgil Popescu.

Citește și: