În timp ce situaţia este încă nesigură, închiderea diviziei din Statele Unite a devenit cea mai favorabilă variantă în ultima perioadă, au transmis surse citate de publicaţia americană, care nu au dorit să îşi dezvăluie identitatea.

Aceeaşi sursă susţine că nu mai există speranţe cu privire la un posibil cumpărător şi că nu există posibilitatea ca creditorii să accepte un acord de restructurare a datoriilor.

Divizia din Statele Unite a lanţului de jucării a intrat în faliment în luna septembrie, încercând să-şi schimbe modelul de business. Datoriile companiei se ridică la 5 miliarde de dolari.

Compania a obţinut încă un împrumut de 3,1 miliarde de dolari pentru a-i utiliza în această schimbare a modului de operare şi a modelului de business, dar rezultatele financiare s-au înrăutăţit după perioada de sărbători, ceea ce a pus a îndoială viabilitatea lanţului de magazine.

Situaţia s-a deteriorat şi pentru alte subsidiare ale lanţului de retail. Unitatea din Marea Britanie s-a pus sub controlul unui administrator juridic după ce discuţiile de vânzare a business-ului au picat.

Braţul european caută un posibil cumpărător, în timp ce business-ul din Asia, cea mai mare piaţă pentru Toys „R” Us, înregistrează vânzări scăzute. Nu este clar încă ce se va întâmpla cu divizia din Canada, care a depus cererea de intrare în faliment în acelaşi timp cu divizia din Statele Unite.

Citește și: