Silviu Bănilă
904 vizualizări 8 mar 2018

Platforma socială GirlCrew a început cu 60 de dolari. „Nu am plătit pentru spaţiul de birouri, deoarece am lucrat de acasă”, a declarat Pamela Newenham, fondatorul şi unul dintre CEO GirlCrew, pentru CNBC.com.

Înfiinţată în 2014, platforma GirlCrew le ajută pe femei să-şi găsească prieteni noi în vecinătate, prin participarea la chat-uri online sau stabilirea unor evenimente.

Fondatoarele reţelei sociale GirlCrew: Pamela Newenham, Aine Mulloy şi Elva Carri

Platforma a fost lansată în Dublin, Irlanda şi are acum 100.000 de membri în peste 45 de oraşe, inclusiv în New York, Melbourne şi Toronto. Când vine vorba de investiţia de 60 de dolari, aceasta a fost canalizată spre crearea de conţinut.

„Aveam nevoie de ajutor cu conţinutul de divertisment, care să fie distribuit la scară largă şi care să aducă oameni pe site-ul GirlCrew”, a declarat una dintre şefele reţelei sociale. Potrivit lui Newenham, când au început totul, nu aveau cunoştinţe tehnice suficiente sau bani pentru a înfiinţa platforma - astfel încât au mizat pe factorul autodidactic.

„Am învăţat că putem utiliza alte reţele pentru a ne construi ideea şi a testa business-ul şi apoi am început să construim propria platformă”.

De fapt, fetele nu au renunţat la joburile full time, până când nu au ştiut că afacerea lor va avea succes.„Ne-am păstrat locurile de muncă cu normă întreagă şi am lucrat în timpul liber la GirlCrew, am încercat mai multe surse de venit, am crescut în oraşele mari”, a spus Newenham.

„Iniţial, am externalizat dezvoltarea aplicaţiei noastre şi această a fost una din marile noastre erori. După ce am pierdut bani, am decis să dezvoltăm aplicaţiile in-house”, a povestit antreprenoarea.

După ce a lansat o aplicaţie în 2017 şi s-a extins la nivel global, se pare că GirlCrew a evoluat foarte mult, faţă de momentul 2014. Potrivit lui Newenham, grupul speră ca peste cinci ani să se poată alătura altor platforme prin listarea la bursă. „Ne-am dori foarte mult să lansăm o ofertă publică iniţială!”, a mai spus Newenham.

Citește și: