Mădălina Panaete
1869 vizualizări 9 mar 2018

„Dispune începerea falimentului în procedură generală faţă de debitorul Kubo Ice Cream Company S.R.L.. Dizolvă debitorul şi îi ridică dreptul de administrare”, se arată în decizia tribunalului. Lichidatorii judiciari au fost numiţi Activ Judiciar I.P.U.R.L. şi Pro Capital Restructuring I.P.U.R.L.

Printre creditorii companiei se numără Orkla Foods România, Kaufland România, Unilever Bulgaria, MOL România sau Eco-Rom Ambalaje, arată aceeaşi sursă, citată de Ziarul Financiar.

Kubo Ice Cream a terminat cu o cifră de afaceri de 18 milioane de lei în 2016 (ultimele date disponibile), în scădere cu 34% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Pe de altă parte, pierderile companiei s-au situat la 6,9 milioane de lei, de trei ori mai mari faţă de anul precedent. Compania, care are în portofoliu brandul Amicii, a intrat în insolvenţă la propria cerere în 2016, invocând lipsa lichidităţii necesare pentru plata datoriilor exigibile către creditori.

Datoriile companiei s-au situat în 2016 16,8 milioane de lei, în scădere cu 14% faţă de anul precedent, mai arată datele de la Finanţe.

Florin Roşescu, unul dintre acţionarii companiei, spunea la jumătatea anului 2016 că este în căutarea unui partener de business, fără a da alte detalii. Acţionarii au avut o tentativă de vânzare a businessului şi în 2008.

Pe piaţa de îngheţată cei mai mari jucători sunt Betty Ice, Alpin 57 Lux, Top Gel, Nestlé (Aloma, Joe), Uni­lever (Algida, Na­poca) şi Macro­mex (La Strada, Corso).

 

Citește și: