Laura Albu
960 vizualizări 12 iun 2019

Uber şi Volvo Cars au semnat în 2016 un acord în urma căruia au dezvoltat mai multe prototipuri menite să accelereze dezvoltarea deplasării autonome. SUV-ul Volvo XC90 prezentat miercuri, este prima maşină de producţie care, dotată cu sistemul de deplasare autonomă al Uber, este capabil să circule fără intervenţia şoferului.

Modelul XC90 este echipat cu caracteristici importante de siguranţă, care permit Uber să-şi instaleze cu uşurinţă propriul sistem de rulare autonomă, creând posibilitatea viitoarei integrări a maşinilor autonome în reţeaua Uber ca serviciu de ridesharing autonom.

Cele mai importante caracteristici ale autovehiculului autonom al Volvo Cars includ mai multe sisteme de back-up pentru funcţiile de frânare şi direcţie, precum şi de back-up al bateriei. În eventualitatea în care oricare dintre sistemele primare s-ar defecta, sistemele de back-up sunt proiectate să oprească imediat maşina. Pe lângă aceste sisteme de back-up, o serie de senzori sunt proiectaţi pentru sistemul de conducere autonomă pentru a manevra vehicului în siguranţă în mediu urban.

Atunci când va fi conectat la platforma Volvo, sistemul de conducere autonomă al Uber ar putea permite în viitor efectuarea de ridesharing autonom fără a mai fi nevoie de un Mission Specialist, un angajat Uber special instruit să opereze şi să supravegheze vehiculul în anumite zone adecvate deplasării autonome.

Autovehiculul face parte din acordul comercial dintre Volvo Cars si Uber încheiat în 2016 pentru livrarea a zeci de mii de maşini pregătite de rulare autonomă în viitorii ani.

Foto: Distribuidora Imagina/ Facebook

 

Citește și: