Adrian Sârbu
23643 vizualizări 7 oct 2016

Pentru a juca Baschet de Ploieşti trebuie să te naşti înalt, să fii înalţat sau să te simţi înalt. Totul e să nu-ţi treacă, că, dacă iţi trece, ieşi din Baschet. Mingea se joacă cu viteză şi la înalţime, greu de urmărit de către cei neînalţi sau neînălţaţi pe parcurs. Cei de la parter. Ca noi. Entuziaştii.  

Aşa e în Baschet!

În campionatul trecut, vedetele au fost Sebi, Ghiţă şi cu Doctor Vio de la Blue Brothers. Ei îşi dădeau mingile numai între ei. Au băgat multe mingi la coş, fâş din toate poziţiile, enervând pe ceilalţi jucători care au rămas fără mingi. Arbitrul ales, Clarvăzătoru’ Jucătoru’, a intervenit prompt şi l-a fluierat din ochi pe Doctor Vio, că joacă cu minge neoriginală, de Ploieşti. Doctor Vio s-a supărat, a ascuns mingea şi i-a dat time-out Arbitrului Ales pe motiv că e şi jucător. Atunci a intrat pe teren Codruţa care era băiată de mingi şi adunase multe, stătută pe tuşă. O vreme, a marcat decisiv la coş, fâş, pentru echipa antrenorului clarvăzător care era şi jucător.

În urma unui flash-mob, cu participarea diasporei, a fost ales Arbitru Ales, Klaus cel Mult. 

Codruţa s-a remarcat cu arbitrul şi astfel a rămas singura vedetă din campionat. 

Noul Arbitru Ales fluieră ca la Sibiu. Deşi nu se aude ce fluieră, din cauza entuziasmului, asta se înţelege: toate mingile trebuie să fie originale şi la vedere.

Aşa e în Baschet, înţelegi din ce nu auzi că, de văzut mingea, tot n-o vezi! Se joacă pe sus.

Codruţa a început noul campionat în forţă jucând pe tot terenul şi băgând la coş tot ce avea la echipament de când era băiată de mingi.

Pe Sebi, Ghiţă şi cu Doctor Vio i-a faultat repede şi i-a scos pe tuşă: că mingea lui Vio nu era originală, că le furau mingea altor jucători şi o băgau în coş pe la spate, ceea ce jocul nu permite.

Le-a pus lacăt la vestiare şi i-a lăsat în echipamentul gol, numai în başcheţi.

A mai scos pe tuşă şi mulţi jucători din vechiul campionat, că jucau Baschet pe tocuri şi la poşetă. Când fostul Arbitru Ales, care i-a fost şi antrenor, a fluierat-o din ochi, nu l-a auzit că acum nu se mai fluieră din ochi. Acum se fluieră ca la Sibiu. Aude fiecare ce vrea.

Fostul Arbitru Ales s-a supărat, că el a descoperit-o, iar ea îl face acum de râs.

Mai tare s-a supărat pe Codruţa Sebi şi cu Ghiţă care a început să dea din vestiarul comun: că nu-i frumos să-i lase numai în başcheţi, că în campionatul trecut au jucat în echipă, au avut o relaţie de soft, că înainte de a fi Codruţă, ea era pentru el Cruduţa, d-astea de vestiar. Că şi ea a jucat tot cu o minge neoriginala, ca a lui Vio, ca aşa se juca la Ploieşti în campionatul trecut şi că el, Sebi şi cu Ghiţă i-a făcut din prietenie certificat de origine sănătoasă mingii de Ploieşti cu care joacă Codruţa şi astăzi. Clar, mingea nu e de Sibiu.

Îndurerat rău, Sebi şi cu Ghiţă a creat un flash-mob în faţa comisiei de disciplină şi a anunţat că se va denunţa de Baschet. Va spune clar cum circulă mingea pe sus şi de ce i-a legat Codruţa lui o minge grea de picior.

Să ştie şi entuziaştii, şi Arbitrul Ales cum e în baschet.

Şi atunci Klaus cel Mult a vorbit. Se ştie, a fost un moment de mare entuziasm. 

Ulterior, i-a fluierat jucător Codruţei să-şi arate mingea şi dacă nu e minge originală, de Sibiu, să ia un time-out că a alergat cam mult pe tot terenul şi i s-au umflat picioarele. 

Codruţa i-a răspuns cu panoul că softul ei şi mingea sunt originale şi că mai are vreo şapte mii de mingi hard pe care le poate arunca la coş şi de pe bancă şi din alte tribune.

Că asta aşteaptă demult entuziaştii de la ea: să fluiere.

Când ai fost baiată de mingi, ştii să fluieri! Din degete, ca la Ploieşti. Să te audă.

C-aşa e în Baschet! 

 

Citește și: