Adrian Sârbu
75120 vizualizări 16 ian 2017

L-aţi băgat în anchetă, vreţi să-i facă Taica Lazăr dosar penal acum că Sebi, extra terestrialul de Serviciu, a trădat locaţiile secretizate ale reşedinţelor de cinci stele şi alte proceduri din vie, ceea ce nu se face decât la români?

Invidioşilor fricoşi ce sunteţi până în maduva oaselor de corupţi! Civililor!

Iubiţi securitatea, dar îi urâţi pe securişti! De ce?

Că voi n-aţi fost invitaţi de Florian, Codruţa şi Sebi decât la olinclusiv, la Rahova?

Că n-aţi prins şi voi un post de acoperit în Parlament, Justiţie sau Administraţie şi acum vreţi să se descopere toţi la curu’ gol?

Că Florian are chipie de multe feluri cu google glass de soare care vede şi ascultă câmpul tactic şi voi nu aveţi?

N-aveţi, că nu v-aţi remarcat!

V-aţi dus vreunul ca Florian până în Irak cu gentoiul cu bulioane, să-i salvaţi pe jurnalişti atunci când obrazul lui Traian avea nevoie, în numele libertăţii presei?

Dar când acelaşi Băse a fost obligat de CSAT să constate că presa e prea liberă şi, ca atare, o vulnerabilitate pentru securitatea naţională, că o supără şi pe Elena, v-aţi dus voi la Florian să-i spuneţi: "Sunt ziarist onest şi voluntar, anticorupt în cur, acoperă-mă şi pe mine şi ridică-mă în grad şi funcţie cum te-a ridicat pe tine Traian, fie-i numele binecuvântat, dă-mi şi mie din posibilităţile lui Sebi, cont, să mă remarc şi eu laiv în tocşou, pe sait şi pe blog, cu dosare şi rechizitorii pe surse, să moară Vântu şi Varanu!". Nu!

Dar când a fost nevoie de voluntari suplimentari în parchete şi curţi de judecată v-aţi dus la Florian, care şi-a asumat greaua misiune de a ne scoate pe noi românii din iarna corupţiei care ucide, împreună cu Codruţa, bineînţeles, să-i spuneţi: "Cultivă-mă şi pe mine ca să-mi fie bine, că numai cu o camelie nu se face primăvară!"

Atunci, Profesionist Adevărat, Florian s-a remarcat din nou: a cultivat câmpul tactic cu multe flori, plante tehnice şi căţărătoare, aşa cum ne-a povestit Generalul Dumbravă Minunatul stropitorul cu bileţele. Rezultatele s-au văzut cu celeritate, mai ales după retragerea traiană, când vlăstarele sănătoase, voluntare, au rodit în lumina Soarelui de la Cotroceni.

Unde v-aţi ascuns atunci când Ţara şi Florian aveau nevoie de voi, civililor?

V-aţi ascuns în parlament, să-l suspendaţi pe Traian de două ori! Penali care îl supăraţi de ignat şi sfintele sărbători pe Preşedintele nostru cu alegerile voastre.

Vorbiţi în gura mare pe la televiziuni şi saituri corupte că Florian a umplut parlamentul cu acoperiţi din toate partidele. Cine să voteze în interesul naţional până la victoria anticorupţiei împotriva poporului român?

V-aţi oferi vreunul voluntar să vă alăturaţi grupului patrioţilor acoperiţi, să asiguraţi echilibrul la vot? Nu!

Vorbiţi de comisii parlamentare care să ancheteze abuzurile securităţii, procurorilor şi judecătorilor în ultimii doişpe ani de când Florian şi Codruţa, bine îndrumaţi, au făcut bine ce şi pe cine a trebuit?

Cred că aţi uitat că Florian e câştigătorul alegerilor şi că mai era puţin până să fiţi cu toţii acoperiţi.

Mai grav e că l-aţi pus într-o situaţie delicată şi pe Preşedinte şi l-aţi obligat să-l cheme pe Florian la Cotroceni şi să-i spună nu ştim ce că nu a declarat.

Se spune pă surse că Preşedintele i-a ordonat ulterior lui Edi să-l suspende şi ancheteze pe Generalul locotenent Florian Coldea, şeful real al S.R.I.

Să-l ancheteze pentru ce? Pentru că Sebi Ghiţă a dat din casă şi din vie după ce a fugit înainte de a plăti masa de Revelion? Ăsta e motiv?

Cum să-i facă una ca asta tocmai Klaus Iohannis lui Florian, care i-a asigurat în noiembrie 2014 aselenizarea la Cotroceni fără escală pe la Curtea Suprema unde aşteptau Băsescu şi Ponta? Lui Florian, care i-a organizat atâtea lecturi plăcute în trei cu Codruţa, guvern, penali din plin, lungi şi liniştite călătorii în interes naţional? N-ar fi un semn de ingratitudine, ca să nu zic trădare? Pentru un concediu făcut în interesul serviciului?

Şi dacă, totuşi, s-ar cere o anchetă n-ar fi cazul să o facă însuşi Preşedintele, aşa cum ar fi făcut-o însuşi Traian Băsescu? Temeinic, patriotic, ca în Gheim of Trons.

Cum ar putea un civil declarat, Edi, să-l suspende şi ancheteze pe Generalul Florian Coldea? Edi nu ştie ce ştie Florian despre el, Edi? Edi n-are curajul nici măcar să-l omoare darmite să-l ancheteze!

Şi care ar fi acuzaţiile, mă rog? Că Florian a făcut din Securitate Întâia Putere a ţării, subordonându-şi Puterile Legislativă, Executivă şi Judecătorească?

A făcut-o pentru că e capabil. A făcut-o pentru că a fost îndrumat de la Cotroceni şi Ambasade şi lăsat de noi - politicieni, magistraţi, media. Civilii.

Prin urmare, dacă tot n-are curajul să-l ancheteze pe Florian şi îndrumătorii, Edi ne poate ancheta pe noi. Toţi. Codruţa abia aşteaptă.

Să-l acuze pe Florian de ce? Nişte nimicuri tabloide gen, aducerea tocmai din Indonezia a infractorului FNI, şoferul Popa al lui Vântu, tocmai când avea nevoie Traian Băsescu să câştige alegerile din 2009? Asta ar fi chiar o jignire! Avea nevoie Florian de Popa pentru ca Traian să câştige alegerile atât de frumos şi dramatic?

Şi mai ce? Că Sebi Ghiţă a plătit cursa privată la Ţiriac Air? Cine s-o plătească dacă banii erau la Ghiţă? Când, în 2005, Florian s-a dus cu banii în Irak să plătească pentru jurnalişti, vreo cinci bulioane, alţi invidioşi din presă şi alte Servicii au insinuat că o parte au ajuns în altă parte. Ca să nu mai iasă vorbe, banii au stat de atunci mai ales la Ghiţă că nu mai era Vântu cu banii şi nici doamna de la Siveco.

Distrugerea massmedia duşmănoase? Era şi cazul.

Când s-a băgat în CSAT că presa e o ameninţare la securitatea naţională, cine s-a oferit să salveze Realitatea de Vântu care l-a trădat pe Traian? Nimeni? A trebuit ca Florian să se dea peste cap şi Sebi să se implice responsabil şi în Realitatea şi altele, unde se pierd mulţi bani în interes naţional. Sebi s-a băgat, a băgat şi banii, şi când Vântu s-a opus s-a cablat la justiţie aşa cum i-au spus Florian şi Codruţa. Şi l-au făcut pe Vântu bine, doi ani pentru început. Şi de atunci tot aşa.

Cum ar fi putut Florian, Codruţa şi cu Sebi să execute această misiune cu celeritate şi legalitate dacă unii procurori de caz şi judecători s-ar fi opus? Nu s-au opus că a avut Florian grijă din timp. Erau voluntari care aşteptau de mult să facă justiţie în cazul lui Vântu, Voiculescu şi a altor corupţi din parlament, administraţie, justitie, media care îşi făceau de cap. Mai mult sau mai puţin descoperiţi.

Campania anticorupţie? N-a vrut nimeni să se ocupe de anticorupţie, s-a ocupat Florian cu Serviciul şi s-a remarcat decisiv. Grupul de lucru SRI-DNA (şi alţii) a produs ceea ce i s-a cerut: dosare, cătuşe, acoperire media, anticorpi cu ochi albaştri. Cine altul ar fi putut să asigure victoria anticorupţiei asupra businessului, media şi clasei politice româneşti şi succesul intern şi internaţional al Codruţei dacă nu Florian. Singurul care şi-a luat misiunea in serios.

Pentru asta să-l acuze Edi, doar că vorbesc unii? Florian a făcut ce trebuia să facă un Şef al Serviciului. Un serviciu secret se ocupă legal cu tot felul de nenorociri şi ilegalităţi pe care, după ce le comite, le secretizează în numele interesului naţional de grup pe care singur şi-l stabileste. Că de-aia e Securitate când nimeni nu-l controlează şi se implică, softpauăr, succes, asa cum a fost cazul cu DNA.

Pe Florian l-au controlat Sebi şi ceilalţi subordonaţi ai lui din Comisia de control a SRI. Securişti şi ei. Pe care noi, civilii, i-am votat acolo! Pentru asta merităm să fim anchetaţi. De Codruţa sau de Taica Lazăr dacă Codruţa n-are timp şi decide astfel.

Pentru Florian asta nu poate constitui un cap de acuzare. Dacă n-au existat în aceşti zece ani clasă politică, elite intelectuale, de business, societate civilă, Securitatea s-a clonat şi le-a luat locul.

C-aşa e în democraţia noastră de care tocmai SRI are grijă prin departamentul de apărare a Constituţiei. Profesionist, patriotic, aşa cum lui Florin îi place să creadă.

Pentru asta a fost promovat. De la maior la General în doisprezece ani. La fel şi Codruţa.

Toate detaliile astea tabloide cu pretinsa nedreptate, cătuşele, justiţia inchiziţie, imaginea terfelită la televizor, anii pierduţi, încrederea în democraţie şi instituţii nu l-au doborat nici pe Florian, nici pe Codruţa, nici pe cei cei care i-au îndrumat şi sprijinit. Preşedinti aleşi de noi, parteneri strategici. Civilii nu contează, dacă nu ştiaţi.

Aşa e Sistemul şi voi v-aţi găsit să daţi vina pe Florian tocmai când Sebi l-a dat în primire cu nişte subiecte eminamente tabloide. Numai la noi la români se putea întampla aşa ceva, să trădeze un securist şi să-şi vadă de treabă bine merci. La ruşi nu.

Astăzi cineva trebuie să-i judece şi să corecteze Sistemul. Cine altul, daca nu Edi, că pe capul lui a căzut beleaua. Că doar n-o să vă băgaţi voi ăştia civilii din parlament, clasa politica, câţi aţi mai rămas neacoperiţi, speriaţi pe voi de corupţi ce sunteţi cu toţii!

O să-mi spuneţi acum că aveţi curajul să votaţi în CSAT să fie retraşi securiştii acoperiţi din justiţie, parlament, media, administraţie? Că o să faceţi o comisie care să cerceteze toate abuzurile din justitie, erorile, ororile, că Parlamentul care sunteţi va corecta legislaţia abuzivă pe care aţi votat-o fără s-o citiţi sau la ordin, că veţi aduce parchetarii pe parchet şi serviciile sub control civil?

Sau aveţi nevoie de Sebi Ghiţă să v-o suspende şi pe Codruţa după Florian, că voi tot nu sunteţi în stare s-o priviţi  galeş în ochi şi să-i cântaţi ca la vie: Toarnă şi tu, sparge-te-n mii de denunţuri!

Sebi poate s-o facă şi pe asta cum a facut şi altele nefăcute la viaţa lui.

Întrebaţi-l, chemaţi-l la comisie, poate va spune şi ce au vorbit Domnul Preşedinte şi domnul General la Cotroceni. Dacă nu cumva Klaus l-a chemat să-i ureze la mulţi ani şi Florian i-a spus că numai el decide cine şi câţi ani. Că a servit patria cu celeritate de la vârsta de maior până la vârsta de General locotenent doctor şi el, că numai unii anchetează ceilalţi sunt anchetaţi când le vine rândul la Kovesi, să nu se grăbească să sară peste rând. Că el va pleca unde şi când e cazul, să îşi scrie memoriile iar in locul lui va veni ciocârlanul care trebuie să continue lucrul bine făcut în interesul naţional al celor care au decis şi decid.

Până atunci Florian se autosuspendă, iar în comunicat scrie cum trebuie să creadă fraierii. Civilii.

Şi dacă Klaus vrea chipiul lui Florian, cu google glass de soare, poate Florian să-i dea unul uitat în vie de Sebi, Vio sau Codruţa, că sunt toţi de aceeaşi măsură. Înalţi, care ne privesc pe noi civilii din mândra Românie aşa cum se cade, de sus, şi ne transmit din când în când, prin comunicate:

Achtung!

La vita e bella! 

 

Citește și: