Adrian Sârbu
93668 vizualizări 4 oct 2016

A fost un moment de mare emoţie, aşteptat cu înfrigurare de doi ani.

Ce ne-a spus?

Că, începând cu acest an şcolar, el strigă catalogul.

Că primii în catalog sunt Dacian Cioloş şi Eduard Hellvig. Simultan cu Preşedintele, Dacian a început să strige catalogul la Cluj, la UMF, iar Edi la UM fără număr Bucureşti, zisă şi Academia de Doctori în securitate „Gabriel Oprea”.

Ce ne-a mai spus?

Că plagiatul e o formă de hoţie, iar plagiatorii vor fi scoşi din catalog. Că nu se ştie încă dacă a plagiat, dar e foarte important să existe un verdict clar şi în timp util, maximum cât durează trasul la xerox al unei lucrări de doctorat. Că, dacă nu a plagiat, să se spună public şi să fie apărată în vecii vecilor, ca şi până acum. Selfevident!

Că, pentru cei care n-au de gând să plagieze, s-au făcut şi se vor mai face locuri în catalog, iar ei ar trebui să intre în partide, să alunge dinozaurii, că nu mai suntem în Ice Age sau în Cartea Junglei. Suntem în Jurassic Park.

Nu ne-a spus ceea ce aşteptam şi a plecat cu catalogul.

S-a trecut la Selfie dezlănţuit pe străzile Timişoarei. În faţa magazinului cu lenjerie intimă "Find the one that makes you shine", Preşedintele s-a întâlnit pe neaşteptate cu un grup de pionieri de la şcoala Lenau: „Ştiţi care e culmea selfiului? Să-ţi facă poze alte persoane!" S-a râs la faţa locului, dar mai ales în locaţia în care se află şeful SRI. Elena Udrea n-a râs, nefiind de faţă. S-a râs şi la Cluj, puţin mai târziu.

Ponta, nelipsit de la toate selfiurile, nu s-a îmbrâncit de data asta să strice poza.

În continuarea acestei dimineţi vorbite, Preşedintele a făcut selfie cu cine i-a ieşit în cale, ca în campania electorală, comportându-se cu timişorenii ca şi cum aceştia ar  fi fost din Sibiu, unde merge pe jos în fiecare weekend. Nu ca la Bucureşti unde Băsescu a ocupat mallurile, Udrea bisericile, Dragnea frizeriile, iar Viorel, Sebi şi Călin restaurantele şi cluburile. Practic, el este obligat să umble în Bucureşti doar în coloană oficială, acum, când până şi Oprea s-a lăsat.

La final, Preşedintele a mai făcut o poză cu ospătarii şi bucătarii restaurantului unde a luat masa, plecând înainte de sosirea Anafului trimis de Ponta în vara anului trecut.

Doamne, mulţumim că am trăit s-o vedem şi pe asta: Klaus Iohannis a descoperit Selfie-ul bine făcut!

 

Citește și: