4575 vizualizări 13 iul 2015

Renunţarea lui Victor Ponta la funcţia de preşedinte al PSD a deschis confruntarea în interiorul partidului, Rovana Plumb şi Liviu Dragnea disputându-şi conducerea partidului. În timp ce Plumb se consideră în continuare preşedinte interimar şi are susţinerea lui Victor Ponta. Dragnea încearcă să impună în Comitetul Executiv o altă formulă de conducere a PSD, nerecunoscând faptul că Plumb este preşedinte interimar. Citiţi mai multe despre bătălia în PSD pentru ”scaunul gol” lăsat de Ponta: tabăra lui Dragnea vs tabăra Plumb-Ponta.

„Rovana Plumb e o soluţie pentru multe luni de acum încolo. E o formulă convenabilă şi pentru Ponta, şi pentru Dragnea”, este de părere jurnalistul Florin Negruţiu. Potrivit acestuia, Rovana Plumb „ţine scaunul cald” pentru Victor Ponta, care, împreună cu Liviu Dragnea, va conduce informal PSD. Rovana Plumb n-ar avea „ambiţii” de a obţine mai mult în partid, iar Victor Ponta are încredere că, astfel, nu-i va fi ameninţată poziţia în fruntea formaţiunii. Pesedistul cel mai bine plasat în stat, după Victor Ponta, Valeriu Zgonea îşi doreşte şefia PSD, dar nu are curaj acum să forţeze de unul singur un congres de alegeri, a spus jurnalistul.

De ce nu-şi dă Ponta demisia de la Guvern: „Ar fi o trădare”

Prezent seara la o emisiune la Antena 3, Victor Ponta a spus că nu-şi dă demisia de la Guvern pentru că socoteşte că plecarea lui din fruntea Executivului ar fi o „trădare” faţă de oamenii care au votat USL. „Dacă ar fi alegeri, am câştiga din nou 50 la sută”, a spus Ponta.

Citește și: