7076 vizualizări 13 iul 2015

Unul din lucrurile la care jurnalistul a făcut referire a fost declaraţia lui Ion Iliescu, fostul lider al PSD criticându-l pe Ponta pentru gestul său de a se retrage din fruntea partidului.  Acesta a precizat într-o declaraţie pentru gândul că ”fără îndoială este o greşeală din partea lui Ponta” că a luat această decizie fără a se consulta cu colegii săi. Iliescu îl critică aspru pe premier: „Fără îndoială, este o greşeală din partea lui Victor Ponta, nu este bine, nu este bine, este o situaţie nefirească în PSD” - citiţi aici reacţia integrală a lui Ion Iliescu, dată în exclusivitate ziarului nostru.

”Era firesc ca el să aibă întâi un dialog cu conducerea colectivă a partidului şi să urmeze această decizie personală printr-o consultare, ceea ce n-a făcut-o şi nu este bine. Fără îndoială este o greşeală din partea lui Victor Ponta. Era firesc să existe o deliberare, cel puţin în executivul său, nu a fost bine, nu a fost bine”, şi-a prezentat pentru gândul Ion Iliescu punctul de vedere.

Duminică seara „s-a retras”, luni seara „a demisionat”

„Lunea la 11 aveam BPN, iar eu trebuia să mă duc la DNA. Sunt convins că Rovana va putea să conducă partidul cu mine alături. Nu pot să am mentalitatea că, dacă nu mai sunt căpitanul echipei, mă supăr şi plec”, a spus Victor Ponta, luni seara, la Antena 3.

Ponta a vrut să clarifice şi „problema cu suspendarea”: „Nu mai sunt preşedinte al PSD. Nu trebuie să mai fiu eu căpitanul. Pot să fiu fundaş sau mijlocaş”. Clarificarea vine după ce, duminică seara, toţi apropiaţii premierului dăduseră comunicate de tip copy-paste în care spuneau acelaşi lucru: „Victor Ponta NU şi-a dat demisia”. În schimb, „bătrânii” PSD, în frunte cu Ion Iliescu, s-au arătat foarte deranjaţi de gestul lui Ponta.

Citește și: