11829 vizualizări 13 iul 2015

Luni, procurorii anticorupţie i-au adus la cunoştinţă primului ministru faptul că este inculpat în dosarul „Turceni-Rovinari”,  în care este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. Procurorii urmează să identifice bunurile acestuia, pentru ca o parte să fie puse sub sechestru, potrivit unor surse judiciare. Pe scurt, procurorii suţin că Dan Şova a câştigat contracte din bani publici de la complexurile Turceni şi Rovinari, iar o parte din bani i-a dat-o lui Victor Ponta sub forma unui salariu lunar de 2000 de euro (crescut ulterior la 3000 de euro) şi a unei maşini de lux. Potrivit procurorilor, Ponta a facturat aceste foloase sub forma unor contracte juridice fictive. Citiţi aici acuzaţiile complete ale procurorilor.

Ponta a sosit dimineaţă la sediul DNA, unde a stat aproximativ 30 de minute. El le-a declarat jurnaliştilor că a revenit pentru a da declaraţii în luna august, după ce va fi gata expertiza financiar-contabilă dispusă în dosarul în care este urmărit penal, el refuzând să spună dacă va demisiona de la Guvern. Premierul s-a arătat foarte deranjat de asaltul ziariştilor: „Mi-aţi rupt cârja, pe bune!”

„Ştiu, Băsescu ţi-a făcut-o!”

Seara, Victor Ponta s-a dus la o emisiune la Antena 3, unde şi-a lăudat guvernarea şi a încercat să explice că faptele de care este acuzat sunt minore. „Nu m-aţi văzut cu vreo geantă de bani vânzând România”, a spus Ponta.

„Cum i-aţi explicat fiului dumneavoastă că sunteţi anchetat într-un dosar?” l-a întrebat moderatorul Mihai Gâdea. Premierul a răspuns că fiul său s-a lămurit: „Ştiu, Băsescu ţi-a făcut-o!”

 

 

 

La ce e bun un prieten?

Posted by Gandul on 13 Iulie 2015
 

Citește și: