Gandul
Gabriel Pecheanu
899 vizualizări 31 oct 2019

Cataramă: M-am înscris din disperare. Mă recomandă ce îl recomandă şi pe Donald Trump

Viorel Cataramă, candidatul Dreptei Liberale, a declarat joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că „disperarea” l-a determinat să se înscrie în alegerile prezidenţiale. El mai spune că există o similitudine între candidatura sa şi cea a preşedintelui SUA, Donald Trump.

„M-am înscris din disperare. din disperarea unui om care de 30 de ani lucrează în sectorul privat, sector care de 30 de ani este tamponat, sub o formă sau alta, de statul socialist român. Exporturile sunt descurajate, importurile sunt încurajate. Societăţile comerciale dau faliment, iar pe cale de consecinţă cinci milioane de români au plecat în străinătate. Activitatea economică e în scădere. Producătorii români nu mai au piaţă de desfacere. Afeacerile sunt în pericol. E evident în situaţia în care toate partidele sunt de stânga - socialiste, neomarxiste sau neocomuniste - şi toate umflă statul până plesneşte şi dau privilegii nenumărate şi ajutoare sociale celor din sectorul de stat. cineva trebuie să apere şi sectorul privat. Nu poţi apăra din tribună, trebuie să intri în arenă”, a declarat Viorel Cataramă în timpul emisiunii „Gândurile lui Cristoiu”.

El a mai spus că disperarea l-a făcut să încerce să lupte pentru interesele economiei româneşti şi ale sectorului privat

„Ce mă recomandă? Ce îl recomandă şi pe Donald Trump - experienţa de om de afaceri, care timp de 30 de ani, cu bune şi cu rele, controversat sau nu, dar a reuşit să supravieţuiască tuturor problemelor, ştie să conducă o societate şi e cel mai calificat dintre toţi să conducă o ţară”, a adăugat Cataramă.

Cataramă: Dreapta Liberală îşi va continua activitatea, va creşte şi va milita ideile procapitaliste

Candidatul Dreptei Liberale la alegerile prezidenţiale, Viorel Cataramă, a declarat, joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că formaţiunea sa va candida şi la alegerile din 2020, chiar dacă el va înregistra un eşec. „Va creşte şi va milita în ideile procapitaliste”, a adăugat el.

„Categoric. Indiferent de scor, suntem singurul partid de dreapta, pro-capitalist. Avem un bazin electoral mare, de 10 milioane de alegători. Problema noastră este să-i convingem că suntem serioşi şi suntem cinstiţi, pentru că toţi politicienii au promis şi în momentul în care au ajuns nu au respectat niciuna din promisiuni. Până la urmă românii vor înţelege că pentru a avea socialism trebuie să avem întâi capitalism ca să creem bunăstarea şi apoi să redistribuim profitul”, a declarat Viorel Cataramă, întrebat dacă formaţiunea sa va participa şi la alegerile din 2020.

El a mai spus că îşi asumă un eventual eşec la alegerile prezidenţiale.

„Ideile de dreapta nu mor. Ideile de dreapta au câştiga în America şi în Anglia. Vor câştiga şi la noi cât mai devreme. (...) Dreapta Liberală îşi va continua activitatea, va creşte şi va milita în ideile procapitaliste”, a adăugat Cataramă.

Catarmă, despre Dinamo: Vreau să cotez clubul la bursă. Nu vreau să fiu patron unic sau şeful suprem

Omul de afaceri Viorel Cataramă a declarat joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că după ce va cumpăra Dinamo va susţine şase-opt luni clubul de fotbal, după care va lista acţiunile la bursă. „Nu cumpăr să fiu  patron unic şi să fiu şeful suprem”, a mai spus el.

„Eu nu cumpăr (echipa de fotbal Dinamo -n.r.) ca să fiu patron unic şi să fiu şeful suprem. Eu vreau să am o perioadă de tranziţie de opt luni, nouă luni, până cotez clubul la bursă. Deci se vede exact care e toată situaţia, pentru că nu te poţi cota la bursă decât dacă ai un audit făcut ca lumea. Susţin clubul şase, şapte, opt luni ca să-şi continue activitatea, după care mă duc să-l cotez la bursă, în aşa fel încât să atrag cinci-zece milioane de euro pentru club. Nu vor mai fi acţionari majoritari, iar clubul va fi condus de profesionişti”, a declarat Viorel Cataramă la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

Omul de afaceri, Viorel Cataramă, a avut prima întâlnire cu Ionuţ Negoiţă cu privire la situaţia clubului Dinamo Bucureşti, afirmând că situaţia de la Dinamo nu este alarmantă.

Moderator: Monica Mihai/ Invitat: analistul politic Ion Cristoiu

Viorel Cataramă faţă în faţă cu analistul politic Ion Cristoiu într-o ediţie specială a emisiunii „Gândurile lui Cristoiu”.  Discuţiile se vor axa pe cursa prezidenţială.
Urmăriţi aşadar, joi, de la ora 19.00. Teme:

De ce candidează Viorel Cataramă?

Care sunt culisele candidaturii lui?

Ce proiect de ţară propune?

Ce şanse are?

Pe cine sprijină în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale?

 

Citește și: