Gandul
1509 vizualizări 8 oct 2019

ORA 20:44 Dăncilă: Mă tem de ceea ce s-ar întâmpla dacă Barna ar ajunge preşedinte. Nu va intra în al doilea tur

Viorica Dăncilă a declarat, marţi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că se teme de ceea ce s-ar întâmpla dacă Dan Barna ar ajunge preşedinte, însă nu crede că liderul USR va intra în turul II. Premierul a adăugat că „marea neşansă” a lui Mircea Diaconu e alăturarea acestuia de Victor Ponta.

Citeşte continuarea...

ORA 20:37 Dăncilă a anunţat de ce nu a susţinut-o pe Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european

Premierul a declarat că dacă doar una dintre acuzaţiile la adresa Laurei Codruţa Kovesi ar fi adevărată, atunci aceasta ar influenţa imaginea României, motiv pentru care nu a putut să o susţină pentru funcţia de procuror şef european.

Citeşte continuarea...

ORA 20:33 Premierul, despre şeful statului: Este foarte zgârcit la dialog

Premierul a declarat că a discutat doar instituţional cu preşedintele Klaus Iohannis şi că şeful statului este ”foarte zgârcit la dialog”.

”Am discutat cu dl preşedinte Iohannis din punct de vedere institutional (...) Depinde de subiect, dar în marea majoritate dânsul este foarte zgârcit la dialog”, a declarat premierul Dăncilă.

Ea a mai afirmat că în timpul întâlnirilor cu şeful statului acesta era posomorât.

”Eu l-am văzut posomorât. Poate avea un motiv”, a completat Viorica Dăncilă.

 ORA 20:23 Viorica Dăncilă, despre Birchall: Atitudinea doamnei ministru Ana Birchall nu este poziţia PSD

Premierul Viorica Dăncilă a declarat la emisiunea "Gândurile lui Cristoiu" că atitudinea ministrului Ana Birchall nu este poziţia PSD şi că situaţia acesteia va fi discutată în următoarea şedinţă a Comitetului Executiv.

Citeşte continuarea...

ORA 20:13 Dăncilă: Sunt un om independent. Nu sunt un om care poate fi manevratPremierul Viorica Dăncilă a respins informaţiile din spaţiul public, potrivit cărora ar fi manevrată de persoane care nu fac parte din PSD. ”Sunt un om independent, care nu poate fi manevrat”, a afirmat ea.

”Sunt un om independent. Nu sunt un om care poate fi manevrat. Sunt un om care, cred eu, pot să spun că nimeni, absolut nimeni nu are o influenţă asupra mea”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ea a respins informaţiile potrivit cărora Cristian Burci o consiliază.

”Nu-l cunosc, nu ne-am întâlnit niciodată, nu am vorbit niciodată. Despre dl. Burci nu ştiu nimic, nu ne/am întâlnit niciodată”, a mai spus liderul social-democrat.

ORA 20:10 De ce poartă premierul mereu broşă?

Viorica Dăncilă a declarat, marţi, în contextul controversei privind broşele pe care le poartă, că îi plac astfel de accesorii şi, dacă acesta este considerat a fi un defect, şi-l asumă. Premierul a mai spus că va purta o broşă şi la moţiunea de cenzură.

Citeşte continuarea...

 ORA 20:03 Dăncilă, după anunţul lui Giuliani: Dacă aş fi preşedinte nu aş accepta să se vorbească despre România

Viorica Dăncilă a declarat, marţi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că nu a fost contactată de partea americană după afirmaţiile făcute de avocatul lui Donald Trump. Premierul a adăugat că dacă ar fi preşedintele ţării nu ar fi acceptat să se vorbească despre România pentru greşelile cuiva.

Citeşte continuarea...

ORA 19:53 Preşedintele PSD nu crede că Dragnea influenţează negativ moţiunea de cenzură

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că Liviu Dragnea, în prezent încarcerat la Rahova, mai are o anumită influenţă printre membrii pe care i-a promovat şi susţinut, însă nu consideră că moţiunea de cenzură ar fi influenţată de fostul lider PSD.

Citeşte continuarea...

ORA 19:37 Viorica Dăncilă: Avem un plan de măsuri până la finalul anului, astfel încât să ne încadrăm în deficitViorica Dăncilă a declarat că Guvernul are un plan de măsuri, astfel încât până la finalul anului să se încadreze în deficitul bugetar.

„De fiecare dată a existat această problemă e deficitului. O să ne încadrăm în deficit. Noi mai avem cheltuieli nerealizate. Avem un plan de măsuri până la finalul anului astfel încât să ne încadrăm în deficit. De la opoziţie apar zvonuri că nu avem bani de pensii, salarii. Eu vreau să îi asigur pe toţi că avem bani de deficit şi ne vom încadra până la sfârşit. Au existat anumite semnale de alarmă, dar din partea opoziţiei, nu din partea altora”, a declarat Viorica Dăncilă, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

Referitor la rectificarea bugetară şi la banii acordaţi primarilor, premierul a susţinut că formula este aplicată şi că sunt cheltuieli de funcţionare pentru primăriile care nu mai au bani pentru funcţionare: „Este alocată formula şi sunt cheltuieli de funcţionare pentru primăriile care nu amia au bani pentru funcţionare”.

ORA 19:35 Dăncilă afirmă că nu i-a promis lui Tăriceanu că va fi candidatul comun la prezidenţiale

Dăncilă a declarat, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că nu i-a promis liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, că va fi candidatul PSD-ALDE la alegerile prezidenţiale şi că social-democraţii nu puteau susţine un candidat din afara partidului.

Citeşte continuarea...

ORA 19:19 Dăncilă, despre social democraţii care au semnat pentru moţiune: Cred că partidul îi va sancţiona

Premierul a declarat despre colegii din PSD care au semnat pentru moţiunea de cenzură, că aceştia vor fi cel mai probabil sancţionaţi de formaţiunea pe care o conduce.

Citeşte continuarea...

ORA 19:15 Premierul: Nu cred că va trece moţiunea de cenzură. E foarte slabă

Viorica Dăncilă a declarat, marţi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că moţiunea de cenzură nu va trece joi, fiind una slabă. Premierul a adăugat că, în cazul în care moţiunea va împlini 233 de voturi, PSD va trece în Opoziţie şi va analiza măsurile luate de viitorul Executiv.

Citeşte continuarea...

Ştirea iniţială:

Moderator: Monica Mihai/ Invitat: analistul politic Ion Cristoiu

Urmăriţi aşadar, marţi, de la ora 19.00. Teme:

De ce a ţinut Viorica Dăncilă să candideze? De ce nu a renunţat în favoarea lui Călin Popescu Tăriceanu provocând ruperea coaliţiei de guvernare?

Ce şanse mai are Viorica Dăncilă în cursa pentru Cotroceni dacă va trece moţiunea de cenzură? Ce va face după alegerile prezidenţiale dacă va pierde?

Citește și: