Gandul
1803 vizualizări 2 oct 2019

 

Paleologu, despre un „adversar” la prezidenţiale: Mircea Diaconu e o glumă în postura de preşedinte al României - VIDEO

Prezidenţiabilul PMP, Theodor Paleologu, a declarat, joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că Mircea Diaconu e o glumă în postura de preşedinte al României.

„Mircea Diaconu e o glumă în postura de preşedinte al României. Dacă i-aţi văzut interviurile, se vede că nu are nicio cunoştinţă despre ce înseamnă să fii preşedintele României”, a declarat Theodor Paleologu, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

Citeşte continuarea...

Candidatul PMP despre Arhivele Securităţii: Să devină publice. După logica sistemului, Iliescu e basma curată - VIDEO

Prezidenţiabilul PMP, Theodor Paleologu, a declarat, joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că arhivele Securităţii trebuie să devină publice, precizând că „după logica ticăloasă a sistemului, Ion Iliescu e basma curată”.

Citeşte continuarea...

Paleologu, despre premier: Dăncilă nimic nu vrea să înţeleagă. Şi nu e neconflictuală, din contră, e încăpăţânată - VIDEO

Prezidenţiabilul PMP, Theodor Paleologu, a catalogat-o, joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, pe Viorica Dăncilă drept „foarte încăpăţânată”, precizând că nimic nu vrea să înţeleagă şi nu e deloc neconflictuală. 

„Doamna Dăncilă a propus-o pe doamna Plumb. A continuat cu domnul Nica. Nimic nu vrea să înţeleagă. Şi nu e deloc neconflictuală, din contră, nimic nu vrea să înţeleagă, e foarte încăpăţânată. Nu am avut ambasador ani de zile în Bruxelles. În Israel nu avem, în Mexic. De ce? Pentru că sunt foarte căpoşi şi trebuie aici un dialog. E o lipsă de respect să laşi o ţară fără ambasador mai mult de două săptămâni. Preşedintele reprezintă statul român. E un lucru pe care îl poate face cu demnitate şi eficienţă, dacă îşi propune acest lucru”, a declarat Theodor Paleologu, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

Citeşte continuarea...

Paleologu: O să mă înconjor doar de Nestori şi Ulise. Am o listă,dar o fac publică după ce trec de 10%

Prezidenţiabilul PMP, Theodor Paleologu, a declarat, joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că îşi va forma echipa doar din „Nestori şi Ulise”, precizând că are o listă de nume, dar că o va face publică după ce trece de scorul de 10%. 

„Să ştiţi că Homer rupe. Hai să îl luăm pe Agamemnon. De ce e un lider extraordinar? Pentru că şi-a ales bine consilierii. Agamemnon pentru mine e un lider extraordinar. O să mă înconjor numai de Nestori şi Ulise. Am deja o listă, dar nu vreau să o fac publică după ce trec de 10%. Nu, niciunul nu este din PMP. Când mă apropii de intrarea în turul doi, voi face publică aproape toată lista. Nu o pot face pe toată pentru că sunt şi militari şi nu îi pot anunţa (...) Alegerile prezidenţiale sunt foarte diferite ca viziune. Partidul lui Dan Barna înseamnă un om. Nu e vorba de Alianţa USR-PLUS. Alegerile prezidenţiale întotdeauna sunt cu surprize. Amintiţi-vă 2014. Câţi credeau că va câştiga Iohannis? În 2009 toată lumea îşi imagina că va câştiga Geoană. În Franţa, nu mi-am imaginat că va câştiga Macron. În SUA cine îşi imagina că va câştiga Trump? Alegerile sunt cu surpriză”, a declarat Theodor Paleologu, la emisiunea "Gândurile lui Cristoiu".

Candidatul PMP la prezidenţiale a precizat că este nevoie şi de modificări în legea fundamentală a ţării.

„Constituţia noastră are mai multe bube. E incoerentă. Ea a fost copiată după cea franceză, dar a fost copiată cu greşeli de logică constituţională. De exemplu, preşedintele nu poate dizolva Parlamentul din proprie iniţiativă. Procedura de suspendare a preşedintelui. Apoi preşedintele numeşte premierul, dar nu se poate descotorosi de el. Legat de modul în care diferiţii preşedinţi, cum au umplut acest rol diferiţii preşedinţi, pentru că lasă loc Constituţia de stiluri diferite de a umple această funcţie. Şi l-am avut pe Traian Băsescu foarte activ, Klaus Iohannis pasiv în ceea ce priveşte rolul lui. Chiar şi aşa cum e Constituţia asta, ea dă o serie de pârghii pe care le poate folosi preşedintele. Schimbarea Constituţiei e absolut fundamentală. Suntem abonaţi la crize recurente. Cred că e necesară o dezbatere despre Constituţie, despre aceste schimbări fundamentale pe care le propun şi de ce nu? Ar trebuie să discutăm şi despre republică şi monarhie, legat de ce s-a întâmplat în 47 dacă românii îşi doresc sau nu o schimbare. Eu vreau să ştiu unde stăm. Eu nu vreau să forţez lucrul acesta. E vorba de o discuţie principială, nu de cutare sau cutare pretendent”, a completat Paleologu.

 

Ştire iniţială 

Moderator: Monica Mihai/ Invitat: analistul politic Ion Cristoiu

Urmăriţi aşadar, joi, de la ora 19.00. Teme:

- Care este proiectul propus de Theodor Paleologu pentru România?

- Cum va vota PMP la moţiunea de cenzură? Va intra partidul la guvernare?

- Ce şase are la cea mai înaltă funcţie în stat? Care sunt adeversarii de care se teme cel mai mult?

- De ce a intrat în cursa prezidenţială? Ce îl recomandă?


 

Citește și: