Departamentul Politic
2427 vizualizări 10 oct 2019

 

ORA 20:14 Diaconu: Iohannis a spus cum va fi viitorul Guvern. De unde ştie el? Asta stabileşte Parlamentul

Mircea Diaconu a afirmat, joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că preşedintele Klaus Iohannis încalcă în mod flagrant atribuţiile când vorbeşte despre cum va arăta viitorul Guvern, deoarece acest lucru este stabilit de către Parlament, nu de Preşedinţie.

Citeşte continuarea...

ORA 19:50 Cum a ajuns Diaconu candidat: În seara aia am stat mult afară. În faţa lui Iohannis nu mai era nimeni

Diaconu a spus că a decis să candideze la prezidenţiale după ce Viorica Dăncilă a susţinut că vrea să ajungă în turul II. El a adăugat că a stat în acea seară mult timp afară şi s-a gândit că nimeni nu l-ar mai fi putut învinge pe Klaus Iohannis.

Citeşte continuarea...

ORA 19:27 Mircea Diaconu: A schimba Constituţia e un deranj atât de mare. Doar asta nu ne mai trebuie

Mircea Diaconu, candidat independent la prezidenţiale, a declarat că nu este nevoie de schimbarea Constituţiei, deoarece aceasta ar aduce şi mai mult deranj, considerând că legea fundamentală a fost forţată de toţi preşedinţii.

Citeşte continuarea...

ORA 19:20 Diaconu, despre moţiune: Trebuia tratată rece, aproape tehnic de către Iohannis. Mi se pare un abuz

Prezidenţiabilul Mircea Diaconu a afirmat, joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că moţiunea de cenzură trebuia tratată rece, aproape tehnic, de către preşedintele Klaus Iohannis, iar faptul că şeful statului s-a implicat în acest demers reprezintă un abuz, fiind peste atribuţiile sale.

Citeşte continuarea...

„Gândurile lui Cristoiu” - prima parte a emisiunii:

ORA 18:44 Ion Cristoiu, despre moţiune:

- Nu s-a negociat nimic în ultimile zile, se ştia acest rezultat înainte de a cădea, din iunie, era o poveste, o uriaşă manipulare, o diversiune care întărea teza unui PSD sinistru că se agaţă de guvernare.

- Eu urmăresc unităţile militare din presă, am citit site-ul care este apropiat de dl. Helvig, scrie rar, dar când scrie este la ordinele SRI, cum i s-a propus unui parlamentar 1 mil de euro, cine îşi imagineză aşa ceva, face parte din această manipulare.

- De ce în iunie se ştia de căderea Guvernului, am discutat cu dl. Tăriceanu şi Kelemen Hunor, două enigme, de ce a plecat ALDE de la Guvernare, un partid micuţ, aşchie, era greu de imaginat că Tăriceanu pleacă din motive de telenovelă, supărându-se pe Viorica Dăncilă. Apoi UDMR, Kelemen Hunor ne-a dat tot o chestiune sentimentală, ceea ce-mi spune că acesta a semnat moţiunea încă din iunie.

- Aseara dl. preşedinte a încălcat grav Constituţia, că desfiinţează Secţia specială, îţi trebuie ordonanţă de urgenţă, acum nu are are cum să o dea. În urma cu puţin timp, Tăriceanu era cel care dădea replici pe justiţie, acum a mai spus ceva. Imaginaţi-vă nişte armate care duc războaie, PNL cu USR, PMP cu PNL, care se luptă între ele, acum ele s-au aliat, ele nu se pot alia doar pentru că vor şefii.

- Ponta este un fel de ciumă pentru PSD, pot fi disperaţi, dar nu proşti. Nu vedeţi că bate câmpii, de ce aseară? Putea să-l sune în urmă cu o săptămână, cu mult înainte. PSD-iştii s-au întâlnit pentru că trebuiau să scape de ruşine, că pierzi că votează ai tăi împotriva ta, că a votat liderul tinerii social-democraţilor, (Petrea-n.r) aceasta era marea lor îngrijorare, nu că a căzut Guvernul, ci că votează ai tăi împotriva ta.

- Tăriceanu îi extrăgea respiraţia Viorcăi Dăncilă, acum vii şi semnezi împotriva propriului Guvern, nu vedeţi că ar sunt schizofrenici, nu am văzut până acum o imagine mai mare de bordel politic. PNL vine şi spune ciuma roşie şi semnează cu Ponta, nu a fost şeful lor. Ponta este înhăţat de DNA, apoi iese la interviu şi spune că Iohannis i l-a pus la cale, iar acum se pupă. Eu nu pot să asist.

- Iohannis face consultări pentru a face cât mai repede acest guvern. Trebuie să spunem despre acest basm prost cu alegerile anticipate. Diversiunea este că ar face acum două guverne, scenariul diversionist trebuie combătut, USR şi PLUS au vrut un pact

- PNL va trage cu aceeaşi întârjire pentru Iohannis, dacă nu va fi Orban premier?

- Credeţi că Orban contează? Iohannis are puterea serviciilor, să spună că pică Guvernul şi apoi să cadă, că vrea guvern repede, acum mi-e clar că are sprijinul lor. Cine este Ludovic Orban, va face ce, dacă nu este pus, Va fi un guvern PNL 90%, se va pune un premier neutru, nici cu x nici cu y, va fi numit de Klaus Iohannis, eu nu văd de ce s-ar supăra Orban, se va supăra o secundă, pentru că apoi se va duce imediat, Orban va accepta. Şeful PNL este Iohannis, dacă nu, e Alina Gorghiu, e Rareş Bogdan.

ORA 18:40 Cristoiu, după căderea Guvernului: Vom vedea în perioada următoare o lovitură de imagine pe Justiţie

Jurnalistul Ion Cristoiu a afirmat că, după căderea Guvernului Dăncilă, se va forma repede un nou Executiv în care punctul cheie va fi ministrul Justiţiei, în persoana Anei Birchall, care va permite schimbarea şefilor de parchete şi relansarea luptei anticorupţie, cu un DNA întărit.

Citeşte continuarea...

Ştirea iniţială:

De la ora 19:00 va fi invitat în platou candidatul la prezidenţiale Mircea Diaconu. 

Moderator: Monica Mihai/ Invitat: analistul politic Ion Cristoiu

Urmăriţi aşadar, joi, de la ora 19.00. Teme:

De ce a ţinut Mircea Diaconu să candideze?

Ce înseamnă să fii un candidat independent sprijinit de partide?

Care sunt culisele candidaturii lui Mircea Diaconu?

Ce proiect de ţară propune?

Ce şanse are?

Pe cine sprijină în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale?

Citește și: