Mircea Olteanu
5814 vizualizări 5 ian 2020

"Au atacat pista Manda din Lamu, care se află chiar lângă tabăra militară care găzduieşte personal militar din multe ţări, inclusiv din Kenya şi SUA. Suntem informaţi că luptele sunt încă în curs de desfăşurare", a declarat sursa citată de Reuters.

Sursa militară a adăugat că teroriştii încercau să pătrundă în baza via pista de aterizare.

Gruparea islamistă Al-Shabaab din Somalia, afiliată reţelei teroriste Al-Qaida, a emis un comunicat privind atacul din Kenya.

"Un grup de elită de soldaţi din cadrul Brigăzii Martiriului a Harakat Al-Shabaab Al Mujahideen a lansat o incursiune curajoasă în zori asupra unei baze navale din SUA, cunoscută sub numele de Camp Simba, în comitatul Lamu, Kenya", se afirmă în comunicat.

"Baza găzduieşte sute de membri ai forţelor americane şi militari din Kenya şi serveşte ca una dintre numeroasele platforme de lansare ale cruciadei americane împotriva islamului în regiune", se mai arată în comunciat.

Atacul are loc la aproape un an după un atentat sinucigaş comis de militanţi Al-Shabaab în incinta unui complex de lux din capitala Kenyei, Nairobi, soldat cu 21 de morţi.

Gruparea islamistă Al-Shabaab efectuează deseori atacuri teroriste în Kenya în condiţiile în care Administraţia de la Nairobi a trimis trupe în sprijinul Guvernului central din Somalia.

Citește și: