Bianca Pavaluca
269 vizualizări 8 apr 2019

CSE nu a anunţat dacă există ameninţări specifice din partea Rusiei şi a menţionat că ingerinţele vor viza cel mai probabil partidele politice, candidaţii şi alegătorii, relatează Reuters.

Oficialii americani din domeniul Informaţiilor şi Guvernele mai multor state din Uniunea Europeană au acuzat Rusia că a intervenit în alegerile organizate în ultimii ani, lucru negat de Administraţia de la Moscova.

„Este foarte probabil ca alegătorii canadieni să fie vizaţi de ingerinţe cibernetice înaintea şi în timpul alegerilor generale din 2019”, se menţionează în comunicatul emis de CSE.

Ministrul canadian de Externe, Chrystia Freeland, a anunţat săptămâna trecută că este „foarte îngrijorată” de posibile ingerinţe din partea Rusiei şi nu a exclus posibilitatea ca „acţiuni de distrugere a democraţiei” să fie deja în desfăşurare.

CSE a anunţat că este puţin probabil ca ingerinţele externe să ducă la o campanie cibernetică majoră precum s-a întâmplat în Statele Unite în timpul alegerilor prezidenţiale din 2016. În schimb, actorii externi pot viza promovarea unui partid sau a unui candidat pentru a schimba alegerile politice ale votanţilor.

Citește și: