Marinela Sarbu
487 vizualizări 31 aug 2018

În plângere, avocatul lui Trump, Alan S. Futerfas a susţinut că fostul procuror general din New York Eric Schneiderman "şi-a îndeplinit misiunea de a conduce "rezistenţa"şi a l-atacat pe Trump ori de câte ori a fost posibil" şi "a folosit antipatia publică faţă de Donald Trump pentru a solicita donaţii pentru propria campanie de re-alegeri şi pentru a avansa în carieră".

Trump şi-a anunţat de mult timp intenţia de a dizolva fundaţia şi de a-şi dona toate fondurile rămase pentru caritate, dar procurorul general "restricţionează dizolvarea activelor", a scris Futerfas.

Schneiderman a demisionat mai târziu într-un scandal de abuz sexual. Succesorul său, Procurorul General, Barbara Underwood, a intentat procesul în iunie.

Fundaţia Trump este acuzată că serveşte drept bancă personală pentru afacerile, taxele şi campania prezidenţială a lui Donald Trump.

Schneiderman a început investigarea fundaţiei Trump în 2016, după ce Washington Post a transmis că Trump, pe atunci candidat la preşedinţia SUA, a folosit fondurile în scop personal. Schneiderman a cerut fundaţiei să oprească strângerea de fonduri în New York.

 

 

Citește și: