Marinela Sarbu
942 vizualizări 29 aug 2018

Preşedintele brazilian, Michel Temer, a semnat un decret pentru a detaşa forţele armate în statul Roraima, făcând anunţul în timpul unui discurs susţinut la Palatul prezidenţial Planalto.

Într-o serie de mesaje postate pe Twitter care au urmat decretului, acesta a citat "condiţiile teribile de trai" suportate de venezueleni, ca motiv pentru criza migranţilor şi reacţia Braziliei.

"Valul de migraţie din Roraima este rezultatul condiţiilor de viaţă teribile la care a fost supus poporul venezuelean", a spus Temer în timpul discursului.

"Asta este tocmai ceea ce a dus la această situaţie tragică, care afectează în prezent aproape toată America de Sud", a mai afirmat acesta.

Într-un alt mesaj de pe Twitter, a adăugat că guvernul brazilian oferă migranţilor asistenţă medicală şi umanitară, inclusiv construirea de adăposturi.

Decretul privind Garantarea Legii şi Ordinii, în cazul în care forţele armate sunt autorizate să preia atribuţiile de supraveghere, va intra în vigoare în perioada 29 august - 12 septembrie.

Statul Roraima este poarta principală pentru intrarea imigranţilor venezueleni în Brazilia, potrivit agenţiei de presă de stat Agencia Brasil.

Foto: SOSRefugees/ Twitter

Citește și: