Alexandra Mortu
487 vizualizări 7 ian 2020

De exemplu, de coasta de sud a statului australian News South Wales, 29 de incendii au fost declanşate în mod intenţionat iar cel puţin 9 persoane au decedat, potrivit dailymail.co.uk.

Până în prezent, 24 de persoane din New South Wales au fost acuzate de provocarea intenţionată a unor incendii, iar 159 au fost acuzate de acţiuni de incendiere mai puţin grave sau au primit avertismente referitoare la faptele lor.

În statul australian Queensland, 101 persoane au fost arestate de către autorităţi în urma acuzaţiilor de provocare a incendiilor iar dintre aceste, 69 sunt minori.

În Tasmania, 5 persoane au fost prinse în fapt în timp ce incendiau vegetaţia iar în Victoria, 43 de persoane au fost acuzate în mod oficial.

Reclamaţiile referitoare la incendieri au devenit câmpul de bătătlie al politicienilor, unii dintre ei susţinând faptul că impactul schimbărilor climatice este supraevaluat.

Oamenii de ştiinţă nu susţin faptul că schimbările climative ar provocare aceste incendii, cu faptul că acestea reprezintă condiţiile propice pentru formarea „furtunilor de foc”.

Omul de ştiinţă Scott Menor a declarat că, în ciuda faptului că incendiilor au fost provocate de oameni, „schimbările climatice au făcut diferenţa dintre a arunca un chibrit aprins în apă şi a-l arunca în benzină”.

 

 

Citește și: