Marinela Sarbu
280 vizualizări 14 ian 2020

Printre medicii demisionari se află un număr destul de mare de şefi de servicii, din toată Franţa. Aproape peste tot, se costată acelaşi lucru: lipsa personalului, reducerea numărului de paturi în special în secţiile de Terapie Intensivă pediatrică, fuziunea sau chiar închiderea serviciilor medicale sau chiar şi a spitalelor.

Un spital public în criză, unde este din ce în ce mai greu de lucrat în bune condiţii. ”Avem impresia că suntem într-un moment cheie în care spitalele publice sunt pe cale să se prăbuşească din punctul de vedere al calităţii spaţiunlui. Până azi ne-am prefăcut că totul este în regulă, dar acum tratamentele propriu-zise vor fi modificate în curând şi, sincer, nu mai putem face acest lucru, nu ne mai putem întoarce la fluxul corect, nu mai putem avea o administraţie care să nu ne răspundă aşteptărilor”, a declarat Jean-Luc Jouve, şeful secţiei de chirurgie ortopedică pediatrică din cadrul spitalului La Timone din Marsilia.

Într-o scrisoare trimisă în această dimineaţă ministrului Sănătăţii, semnatarii au calificat această demisie colectivă drept ”o decizie inedită şi dificilă”.

Citește și: