Mihai Draghici
548 vizualizări 13 dec 2019

Donald Trump este suspectat de abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Pentru a fi activate, cele două articole penale trebuie aprobate de plenul Camerei Reprezentanţilor.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

Procesul în cadrul procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump ar putea începe în Senatul SUA în ianuarie, a declarat Mitch McConnell, liderul majorităţii republicane.

Procedura demiterii este „teatru politic", consideră echipa de campanie electorală a lui Donald Trump

Procedura pentru demiterea preşedintelui Donald Trump este „teatru politic", a declarat vineri după-amiază Brad Parscale, directorul echipei de campanie a actualului lider de la Casa Albă.

„Votul Comisiei Judiciare din Camera Reprezentanţilor este un nou act al teatrului politic al politicienilor democraţi", a afirmat Brad Parscale.

„Farsa procedurii de inculpare în vederea demiterii, lipsită de fundament, reprezintă o formă de partizanat politic scăpat de sub control, iar cetăţenii americani resping acest lucru", a declarat Brad Parscale.

 

Citește și: