Marinela Sarbu
1410 vizualizări 11 aug 2019

„Pe măsură ce milionarul generos îşi expune cerinţele cu privire la soarta imigranţilor de pe Open Arms, îi mulţumim: ar putea să-i ducă pe toţi în cu avionul său privat la Hollywood şi să îi găzduiască în vilele sale", a spus Salvini într-o declaraţie după presa lui Gere.

Gere s-a alăturat reprezentanţilor organizaţiei neguvernamentale Open Arms la o conferinţă de presă pe insula italiană Lampedusa pentru a face apel la preluarea navei. Salvini a refuzat să permită nava în apele italiene, ultimul episod subliniind diviziunile Europei în ceea ce priveşte imigraţia.

Refugiaţii au fost salvaţi de pe ambarcaţiunile găsite în derivă pe mare. „Erau două bărci în mijlocul apelor. Una dintre ele a fost întoarsă şi controlată de marina libiană. Nu ştim ce s-a întâmplat cu ei”, artă vedeta.

Videoclipul publicat pe facebook de Open Arms, o organizaţie non-profit, era însoţit de comentariul "Să fii tată nu are culoare sau graniţe". Organizaţia susţine că persoanele aflate la bord sunt victime ale abuzurilor, violurilor şi torturii.

Potrivit Agenţiei pentru Refugiaţi de la Naţiunile Unite, aproape 4.000 de migranţi au ajuns în Italia pe mare doar anul acesta, cei mai mulţi venind din Tunisia. Cifra arată o scădere semnificativă faţă de cele 23.370 de persoane înregistrate anul trecut.

Citește și: