Bianca Pavaluca
273 vizualizări 15 sep 2019

Fostul premier a criticat mai mulţi oficiali britanici, precum Michael Gove, despre care Cameron spune că „singura sa calitate este faptul că nu este loial” sau Priti Patel, actualul ministru de Interne.

În paragrafele publicate duminică din viitoarea sa carte, „For the record”, David Cameron a descris şi criticat activitatea mai multor oficiali de stat britanici şi modul în care aceştia au acţionat în ultimii ani, în contextul Brexit.

David Cameron a comparat campania „rasistă” din anul 2016 cu o campanie a Partidului Conservator din anul 1964.

Cameron l-a acuzat pe Johnson că şi-a construit campania prin concentrarea pe Turcia şi posibila sa aderare la Uniunea Europeană.

„Nu mi-a luat mult să descopăr obsesia celor care doreau ieşirea din UE. De ce să te concentrezi pe o ţară care nu este membru UE?”, scrie David Cameron în cartea sa.

„Răspunsul era că Turcia este ţară musulmană, care ridica temeri legate de islamism, imigraţie şi transformarea comunităţilor. Era evident. Ar fi putut să spună direct: Dacă doriţi un vecin musulman, votaţi să rămânem în UE”.

Conform fostului prim-ministru britanic, Johnson „a riscat un rezultat în care nu credea deoarece a crezut că îi poate ajuta cariera politică” şi a fost deschis la un nou referendum după renegocierni.

David Cameron l-a criticat dur şi pe Michael Gove, care i-a fost la un moment dat prieten apropiat. Acesta a făcut referire în cartea sa la faptul că Gove a candidat împotriva lui Johnson pentru funcţia de lider al Partidului Conservator.

„Când vine vorba de Michael, o calitate iese în evidenţă: neloialitatea. Neloialitate faţă de mine şi, mai târziu, faţă de Boris”, scrie Cameron în cartea sa.

În urma publicării pasajelor din carte, David Cameron a fost criticat la rândul său de mai mulţi membri ai Partidului Conservator, care sunt revoltaţi de acuzaţia de rasism şi minciuni în cadrul campaniei pentru părăsirea Uniunii Europene.

Volumul biografic „For the record”, scris de fostul prim-ministru britanic David Cameron, va fi publicat în data de 19 septembrie.

Citește și: