Alina Mihai
1908 vizualizări 15 feb 2019

După ce a câştigat patru kilograme în greutate în ultimul an, Trump este oficial considerat obez.

Sean P. Conley, medicul preşedintelui, a declarat în memorandum că "nu au existat constatări semnificative sau modificări în raportul medical" , după ce Trump a trecut printr-un examen fizic de patru ore, care a inclus 11 specialişti.

"După luarea în considerare a tuturor rezultatelor de laborator, a examenelor şi a recomandărilor de specialitate, constatarea mea este că preşedintele rămâne în stare de sănătate foarte bună", a scris Conley.

 

Domnul Trump a primit o doză mai mare de medicament pentru a-şi reduce nivelul de colesterol, a declarat medicul său.

Casa Albă a publicat memorandumul, care a inclus detalii de bază despre sănătatea lui Trump, inclusiv ritmul cardiac (70 bătăi pe minut) şi tensiunea arterială (118/80 mmHg).

Casa Albă a eliberat informaţii medicale despre Donald Trump pentru a doua oară de la preluarea mandatului în 2017.

Trump, de 72 de ani, are o înălţime de 1.82 şi cântăreşte 110 kg. Preşedintele a fost sfătuit să-şi urmărească dieta, să facă exerciţii fizice şi să piardă în greutate.

 

Trump se alătură celor aproximativ 40% dintre adulţii americani de peste 20 de ani (în jur de 93 de milioane de americani) care se încadrează în categoria respectivă de obezitate, potrivit datelor furnizate de Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

Totuşi, raportul medical al lui Trump sugerează că are o stare relativ bună de sănătate în comparaţie cu alte persoane de vârsta lui.

foto: youtube.com

Citește și: