Marinela Sarbu
525 vizualizări 22 aug 2018

Fostul şef de campanie este acuzat de 18 infracţiuni, printre care fraudă bancară, evaziune fiscală si ascunderea unor conturi bancare din străinătate în primul caz adus în instanţă de către consilierul special Robert Mueller, ca parte a investigaţiei privind interferenţa Rusiei în alegerile din 2016. Manafort a pledat nevinovat la începutul procesului.

Procesul are implicaţii majore pentru viitorul anchetei lui Mueller. Trump a numit în mod repetat procesul o "vânătoare de vrăjitoare", deoarece nu s-au găsit dovezi ale implicării ruseşti în campania sa, iar aliaţii săi de la îşi Casa Albă spun că această comisie specială ar trebui să încheie activitatea.


Procurorii spun că Manafort a colectat 65 milioane dolari în conturile bancare străine din 2010 până în 2014 şi a cheltuit peste 15 milioane de dolari pentru achiziţii de lux în aceeaşi perioadă, inclusiv haine de calitate, imobile, amenajări peisagistice şi alte articole de valoare.

Aceştia susţin, de asemenea, că Manafort a apelat la bănci pentru împrumuturi de mai mult de 20 de milioane de dolari în urma activităţii sale politice din Ucraina din 2015 şi l-au acuzat că ascunde conturile bancare din străinătate de autorităţile federale. Manafort a primit împrumuturi de la Federal Savings Bank după ce unul dintre directorii săi a încercat să obţină un post în campania şi administraţia Trump, potrivit procurorilor.
Manafort poate primi până la 305 de ani de închisoare dacă este condamnat pentru toate acuzaţiile.

Citește și: