Bianca Pavaluca
Mediafax
5434 vizualizări 30 oct 2018

Fostul asistent medical, Niels Högel a recunoscut marţi că a ucis 100 de pacienţi, în prima zi a celui de-al treilea proces deschis împotriva sa în oraşul Oldenburg din Germania, relatează BBC.

Niels Högel, în vârstă de 41 de ani, a administrat doze fatale de medicamente pacienţilor aflaţi în grija sa în două spitale din nordul Germaniei.

Conform procurorilor, motivul acestuia era să îşi impresioneze colegii, după ce resuscita pacienţii cărora le provoca stop cardiac. Niels a recunoscut că a săvârşit climele „din plictiseală” şi că le dădea pacienţilor medicamente care le provocau insuficienţă cardiacă sau colaps circulator şi apoi încercarca să-i resusciteze.

Întrebat la începutul procesului dacă recunoaşte acuzaţiile care îi sunt aduse, acesta a declarat că le admite „mai mult sau mai puţin”. La proces au participat şi rudele victimelor fostului asistent medical: "Am luptat timp de patru ani pentru acest proces şi aşteptăm ca Högel să fie condamnat pentru încă 100 de crime", a declarat  Marbach, al cărui bunic a fost ucis de Högel.

În urma primului proces, deschis în anul 2008, acesta a fost condamnat la şapte ani de închisoare după ce i-a injectat medicamente neprescrise unui pacient din oraşul Delmenhorst.

 

 

 

Fostul asistent medical german a fost condamnat deja la închisoare pe viaţă în anul 2015, în urma celui de-al doilea proces deschis împotriva lui, fiind găsit vinovat de moartea a două persoane. 

În timpul acelei şedinţe de judecată, criminalul s-a confesat unui psiholog, spunându-i că ar fi ucis încă 30 de persoane de-a lungul timpului.

 

 

După cele două procese, autorităţile şi-au extins investigaţia şi au exhumat 130 de foşti pacienţi care au murit în grija asistentului.

Procurorii au descoperit că Niels Högel a ucis 36 de pacienţi în oraşul Oldenburg şi 64 în oraşul Delmenhorst în perioada 1999-2005.

Hogel a fost prins în flagrant prima dată în timp ce îi făcea o injecţie neprescrisă de medic unui pacient de la un spital din Delmenhorst. În 2008, el a stat în închisoare timp de 7 ani, fiind acuzat de tentativă de omor.

Fostul asistent este considerat cel mai periculos criminal în serie de la încheierea celui de-Al doilea Război Mondial. Investigatorii au concluzionat că ar putea exista mai multe victime, dar acestea au fost incinerate.

 

 

Foto: Captură Youtube

Citește și: