Departamentul Externe
1024 vizualizări 8 oct 2018

Anunţul a fost făcut pe blogul Google de Ben Smith, unul dintre oficialii companiei. ”Sustragerea de date este limitată la câmpuri statice, datele de profil Google+,  inclusiv nume, adresă de e-mail, ocupaţie, sex şi vârstă. Nu include alte informaţii pe care le-aţi postat sau le-aţi conectat la Google+ sau la alte servicii, cum ar fi postările Google+, mesajele, datele contului Google, numerele de telefon sau conţinutul G Suite”, spune Ben Smith.

Surse citate de Wall Street Journal au declarat luni că Google, care face parte din trustul Alphabet, a expus datele private a sute de mii de utilizatori ai reţelei de socializare online Google+ şi nu a dezvăluit problema de teama sancţiunilor autorităţilor de reglementare.

O defecţiune de software a generat un acces potenţial la profilurile utilizatorilor Google+ începând din 2015. Problema a fost remediată de tehnicienii Google în martie 2018.

Google a confirmat luni că probabil au fost expuse informaţii private precum nume, data naşterii, adrese de email, gen şi fotografii de profil, însă nu conţinutul conversaţiilor ori numere de telefon. Nu există indicii că datele expuse ar fi fost utilizate abuziv, subliniază Google.

În acest context, Google intenţionează să închidă versiunea generală a reţelei de socializare Google+ în cel mult zece luni, dar va menţine platforma G Suite, destinată clienţilor companiilor.

 

Citește și: