Bianca Pavaluca
2277 vizualizări 4 iul 2018

Hudhayfah al-Badri, fiul liderului ISIS, a murit în timpul unei operaţiuni împotriva Guvernului sirian şi forţelor ruseşti în provincia Homs din Siria. Informaţia a fost transmisă prin reţeaua de mesagerie Telegram, alături de o poză cu un tânăr care ţine în mână o armă.

Locaţia exactă a tatălui său, al cărui nume real este Ibrahim Awwad Ibrahim al-Badri, nu este cunoscută la momentul actual. Mesajul implică de asemenea faptul că acesta ar fi încă în viaţă. Abu Bakr al-Baghdadi a fost declarat mort sau rănit de mai multe ori. Statele Unite a pus o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru capturarea sa.

”Hudayfah al-Badri, fiul Califului, a fost ucis într-o operaţiune împotriva Nusayriyyah şi a ruşilor la termocentrala din Homs”, a confirmat postul de televiziune al grupării teroriste. Potrivit Reuters, termenul "Nusayriyyah" se referă la comunitatea alawită din Siria, din care face parte şi preşedintele Bashar al-Assad.

Nicio informaţie despre el nu a mai fost primită din septembrie 2017, când îndemnase susţinătorii Stat Islamic să atace ţările din Occident şi să continue lupta în Siria şi Irak. Nu se cunosc foarte multe informaţii despre familia liderului organizaţiei Stat Islamic. Un expert în islamism, sfătuitor al Guvernului din Irak, a declarat că Hudhayfah al-Badri s-a născut în Irak, în oraşul Samarra, în anul 2000.

 

Citește și: