Marinela Sarbu
260 vizualizări 9 ian 2020

Două imagini furnizate de compania de satelit Planet Labs Inc. şi verificate de Reuters arată cinci puncte de impact al rachetelor în acea parte a bazei.

Dimensiunea pagubelor poate fi măsurată comparând fotografiile realizate după atacul de miercuri, cu imagini din data de 25 decembrie anul trecut.

Cel puţin trei dintre structuri par a fi hangare pentru întreţinerea aeronavelor. Unele dintre clădiri sau structuri au dispărut complet. Din celelalte au mai rămas doar părţi.

„Au vizat partea americană a bazei. Au vrut să o lovească şi au lovit-o”, a declarat Jeffrey Lewis, de la Institutul de Studii Internaţionale Middlebury din Monterey, California.

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat că niciun american nu a fost rănit în urma atacurilor, despre care Iranul a anunţat că a lansat aceste rachete ca represalii pentru uciderea în Irak a generalului iranian Qassem Soleimani la finalul săptămânii trecute.

Două rachete au fost lansate miercuri seara către Zona Verde din Bagdad, un perimetru ultrasecurizat unde se află sediile mai multor instituţii guvernamentale irakiene şi ale unor ambasade, a informat Armata irakiană.

Cel puţin una dintre rachete a căzut la aproximativ 100 de metri de sediul Ambasadei Statelor Unite. Nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa în urma acestui incident.

 

Citește și: