Mihai Draghici - Mediafax
6952 vizualizări 10 aug 2017

"În cazul în care Coreea de Nord ar lansa o rachetă spre Insula Guam, aceasta ar ajunge în 14 minute", a declarat joi Jeann Gaminde, purtătorul de cuvânt al Departamentului regional pentru Securitate.

Jenna Gaminde a dat asigurări că locuitorii vor fi avertizaţi imediat.

"Instituţia noastră va fi înştiinţată imediat de armată şi va utiliza toate formele de comunicaţie pentru a transmite mesajul publicului. În cazul în care vor fi auzite sirenele, oamenii trebuie să urmărească imediat anunţurile făcute la radio şi televiziune", a precizat Jenna Gaminde, citată de cotidianul Pacific Daily News.

După ce preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat că va reacţiona cu "foc şi furie" la "ameninţările Coreei de Nord", regimul Kim Jong-Un a atras atenţia că analizează posibilitatea de a face o demonstraţie de forţă prin lansarea unor rachete în largul Insulei Guam, aparţinând Statelor Unite.

Aproximativ 7.000 de militari sunt staţionaţi în bazele americane de pe Insula Guam. De asemenea, pe insulă sunt elemente antibalistice ale Terminalului de apărare de mare altitudine (THAAD). Japonia a anunţat că poate doborî o eventuală rachetă lansată de Coreea de Nord spre Insula Guam.

Citește și: