Bianca Pavaluca
1925 vizualizări 5 ian 2019

Ministrul de Interne polonez Joachim Brudzinski a declarat că victimele aveau 15 ani şi serbau ziua de naştere a uneia dintre ele, scrie The Guardian.

Monika Kosiec, purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Koszalin, a anunţat că victimele au fost scoase din clădire abia după ce incendiul a fost stins. Bărbatul în vârstă de 25 de ani a fost transportat la spital cu răni grave.

Incendiul a izbucnit în jurul orei locale 17.00. Cadavrele fetelor au fost găsite în camera de lângă cea în care a izbucnit focul, deci, adolescentele au murit din cauza asfixierii cu monoxid de carbon.

Autorităţile poloneze desfăşoară controale de siguranţă în toate încăperile care găzduiesc jocuri de tip escape room.

Preşedintele Poloniei şi-a exprimat condoleanţe într-un mesaj pe Twitter, iar primarul din Koszalin a declarat zi de doliu pentru duminică:

”O tragedie devastatoare în Koszalin. Cinci fete pline de bucurie s-au stins din viaţă. Fie ca Dumnezeu să aibă grijă de părinţii lor şi de cei dragi.”   

În jocurile tip „Escape Room”, participanţii sunt închişi într-o cameră sau clădire şi trebuie să găsească indicii cu ajutorul cărora să părăsească încăperea.

 

Citește și: