Bianca Pavaluca
244 vizualizări 2 sep 2019

Autorităţile au anunţat că la bordul ambarcaţiunii se află 34 de persoane, iar cinci persoane au fost salvate de către autorităţi.

Operaţiunea continuă pentru salvarea celorlalţi pasageri ai ambarcaţiunii de aproximativ 23 de metri lungime.

„Tot ce putem spune este că ambarcaţiunea a luat foc”, au transmis reprezentanţii Pazei de Coastă, citaţi de CNN.

Autorităţile au transmis că există mai multe victime în urma incendiului.

„Este o ambarcaţiune mare, ştim că există numeroase victime”, a declarat Bill Nash, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Ventura.

Ambarcaţiunea Conception, care din primele informaţii este o barcă pentru scufundări, se află la aproximativ 30 de kilometri în larg. Ambarcaţiunea se afla într-o croazieră de trei zile şi urma să se întoarcă azi în portul din Santa Barbara.

Cel puţin 34 de persoane sunt considerate dispărute în urma incendiului, a anunţat Departamentul de Pompieri din Santa Barbara.

„Momentan sunt dispărute, este foarte multă ceaţă în zonă”, a declarat Mike Eliason, şeful Departamentului de Pompieri.

„Sperăm în continuare că oamenii au încercat să înoate spre mal. Sunt destul de aproape de mal. Trebuie să sperăm, dar ne pregătim pentru cel mai rău scenariu”, a adăugat Eliason.

Aaron Bemis, şeful Pazei de Coastă, a anunţat că momentan nu poate începe căutarea unor posibili supravieţuitori deoarece incendiul nu a fost stins în totalitate, iar ambarcaţiunea continuă să se aprindă din cauza combustibilului de la bord.

„Cele cinci persoane care au reuşit să se salveze erau în cabina principală. Cei 34 de pasageri sunt în zonele de sub punte”, a declarat Bemis.

 

Citește și: